FOTO Boema hipster bucureșteană

Restaurante de weekend   

Știu Ai Sushi Bar încă de când s-a deschis, e foarte aproape de biroul meu. Acum pot spune că succesul lor e la apogeu, mereu văd oameni acolo, pe tot timpul zilei. Între timp am început un studiu sistematic despre boema, cu toate subculturile ei, în clusiv cea a hipsterilor. Conform teoriei, Ai Sushi Bar îndeplinește toate criteriile din definiția boemei hipster, fiind unul dintre puținele localuri cu acești markeri sociali atât de bine conturați, distinctivi. În rest, mâncarea lor asiatică e destul de rezonabilă, chiar și așa, cu zahăr în exces în ea. Deși nimic deosebit, nu te duci la Ai Sushi Bar în mod special pentru asta, însă poți avea un prânz întreg acolo, cu niște porții chiar mărișoare. Meniul atipic pentru un local boem, surprinzător de lung.

“Ai” means love în Japanese. Ai Sushi Bar e un restaurant mic, mic, în Piața Dorobanților, chiar în rond. Nici nu cred că e restaurant, e un demisol în care cineva a pus câteva mese și în capăt o mică bucătărie, în care un om foarte serios și grav, pe care nu l-am văzut niciodată râzând, face sushi și alte câteva lucruri asemănătoare. În colțul celălalt e o mică tejghea de la care ți se aduc o bere, un vin sau o cafea, dacă ceri.

Urmărește-ne și pe Google News

Au fost multe commerce acolo, de-a lungul timpului, dar acest Ai Sushi Bar pare să reziste, spre diferență de celelalte: magazin cu produse pentru copii, cofetărie, înghețătărie și nici nu îmi mai aduc aminte ce.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
FOTO Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adică boema bine marketată CITEȘTE ȘI FOTO Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adică boema bine marketată

Amenajarea la Ai Sushi Bar e că nu există nicio amenajare, pereții sunt goi, cu ciment, și pe afară și pe dinăuntru. Însă e plăcut, totuși, pentru că geamurile sunt mari, pe amândoi pereții, sunt chiar la nivelul trotuarului, și chiar poți să te uiți pe sub fustele trecătoarelor, dacă vrei. Sau poți să pui telefonul pe pervaz, cu camera deschisă, și te uiți acasă, că poți da și imaginea înapoi.

Nu știu cum fac sau de unde aduc toate mâncărurile pe care le au pe site. Dar mai bune să nu îmi pun întrebarea asta. Am mâncat la Ai Sushi Bar, a fost rezonabilă, și e mai mult decât suficient, pentru că la Ai Sushi Bar te duci, în primul rând, pentru că e un loc foarte interesant, nu atât pentru mâncare, presupun eu.

Fiindcă la Ai Sushi Bar vin tot felul de oameni interesanți. Aproape toți tineri. Prietenul meu mi-a spus că la interesant se zice acum și hipster. Adică oameni îmbrăcați pe dos: cu fular și eșarfă, când e caniculă afară, cu ochelari de soare când cade noaptea, cu pantaloni cu atât mai strâmți cu cât ai picioare mai strâmbe și mai caraghioase, cu pardesiu din jerseu, până în pământ, când e cald afară, exact atât cât să te împiedici la fiecare pas de el și alte asemenea. Am vrut să trag cu urechea, să văd despre ce vorbesc, dar nu am reușit. Pentru că nu prea vorbeau, se uita fiecare în telefonul lui și butona de zor.

Serviciul a fost foarte bun la Ai Sushi Bar, am văzut cel mai fericit chelner, sau chiar stăpânul locului, la fel de bine, din câte mi-a fost dat să văd până acum, chiar mi-a făcut mare plăcere să-l văd și să-l urmăresc. Când nu se ocupă de clienți, se ducea și sărută o fată frumoasă, care stătea turcește pe pervaz.

Tot timpul sunt oameni la Ai Sushi Bar, trec des pe acolo, în fiecare zi. E un loc interesant, îmi place să-i văd. Nu gesticulează, ca cei de pe Beller, nu vorbesc tare, să se audă pe partea cealaltă a străzii, unii vin cu bicicletele și le leagă de copaci, nu am văzut Mercedesuri și Jeepuri parcate pe trotuar, până în ușa restaurantului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai sushi bar
restaurante bucuresti