VIDEO PROFIT NEWS TV Mihai Bran, co-fondator Atlas.app: Am observat o reticență mai mare în rândul medicilor de a folosi tehnologia. Nu e o problemă doar în România, ci și la nivel internațional, inclusiv în SUA

VIDEO PROFIT NEWS TV Mihai Bran, co-fondator Atlas.app: Am observat o reticență mai mare în rândul medicilor de a folosi tehnologia. Nu e o problemă doar în România, ci și la nivel internațional, inclusiv în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2022

Adopția tehnologiilor în zona medicală, cel puțin în ceea ce privește interacțiunea cu pacienții, este una lentă, medicii fiind destul de reticenți în a realiza consultații online. Și nu doar în România, ci peste tot în lume. 

“Din punct de vedere tehnologic nu am întâmpinat dificultăți. Sunt niște standarde pe care a trebuit să le respectăm atunci când am configurat această aplicație. În schimb, am observat o reticență mai mare în rândul medicilor care s-au mobilizat mai greu să folosească tehnologia în avantajul lor. Nu e o problemă doar în România, ci si la nivel internațional, inclusiv în SUA, unde sunt mult mai avansați în zona serviciilor de sănătate online”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Mihai Bran, co-fondator Atlas.app, un startup care oferă servicii de telemedicină.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Calitatea serviciilor oferite prin telemedicină și repercursiunile juridice pe care le pot avea medicii realizând consultații online sunt principalele motive care îi determină să fie reticenți în adopția tehnologiilor, în relația cu pacienții. 

“Telemedicina vine cu alte beneficii. Poate fi folosită foarte ușor în zona de triaj, de control sau follow-up, după ce ai o interacțiune fizică cu medicul. Deci cumva e un serviciu complementar, nu exclude consultația fizică. Consultația față în față rămâne baza, dar trendul la nivel mondial în ceea ce privește serviciile de sănătate digitală va fi virtual first, după care o consultație în cabinet, ulterior iarăși o abordare digitală prin intermediul unor platforme”, mai spune acesta. 

PROFIT NEWS TV Alexandru Ciuncan, Director General UNSAR: Sistemul de asigurări continuă să funcționeze în România, chiar și în aceste situații complicate. Riscul de război nu este acoperit de asiguratori nicăieri în lume, cu unele excepții CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Alexandru Ciuncan, Director General UNSAR: Sistemul de asigurări continuă să funcționeze în România, chiar și în aceste situații complicate. Riscul de război nu este acoperit de asiguratori nicăieri în lume, cu unele excepții

Startup-ul Atlas.app a ridicat recent o finanțare de 500.000 de euro de la eMAG Ventures, bani care vor fi utilizați pentru dezvoltarea operațiunilor pe toate cele trei piețe în care activează, Moldova, Bulgaria și România. 

“În momentul de față avem în platformă agregați aproximativ 1200 de specialiști, medici și psihologi sau psihoterapeuți, cu o distribuție geografică destul de diversificată. Avem medici din aproape toate orașele importante ale țării. În platformă agregăm și clinici care își pot diversifica oferta pe care o au pentru pacienții lor”, precizează Mihai Bran. 

El adaugă că, după consolidarea operațiunilor pe cele trei piețe în care deja activează, planurile de internaționalizare includ și extinderea pe noi teritorii. 

“Deocamdată ne vom focusa pe aceste trei țări, vrem să învățăm, și după care vom ataca și alte piețe”, mai spune acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai bran
atlas.app
telemedicină
digitalizare servicii medicale