2K Telecom, deținută de fratele lui Sebastian Ghiță, a intrat în insolvență, instanța i-a admis cererea. Printre creditori sunt BCR, Eximbank și NECC Telecom

2K Telecom, deținută de fratele lui Sebastian Ghiță, a intrat în insolvență, instanța i-a admis cererea. Printre creditori sunt BCR, Eximbank și NECC Telecom
scris 11 ian 2017

Tribunalul Prahova a admis cererea prin care 2K Telecom, deținută integral de fratele fostului deputat Sebastian Ghiță, Alexandru Ghiță, și-a cerut intrarea în insolvență. Simultan, judecătorii au acceptat și cererile de creanță depuse de Banca Comercială Română, Eximbank România și NECC Telecom Romania.

Cererea de intrare în insolvență a fost înregistrată de companie la 29 decembrie 2016, cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro.

La finele anului 2015, conform celor mai recente date, operatorul telecom a înregistrat o cifră de afaceri de 95,2 milioane de lei, în scădere cu 19,6% față de 2014, iar pierderea netă a crescut de 3,8 ori, la 7,92 milioane de lei.

Operatorul avea de încasat creanțe de 33,1 milioane de lei, cu 33,3% mai puțin față de 2014, în timp ce datoriile au crescut cu 30,8%, la 234,2 milioane de lei.

Cum ”apar” și ”dispar ” miliardele din buget: Cât este eroare și cât premeditare CITEȘTE ȘI Cum ”apar” și ”dispar ” miliardele din buget: Cât este eroare și cât premeditare

2K Telecom este deținută integral de Alexandru Ghiță, fratele fostului deputat Sebastian Ghiță. El a devenit unic acționar după ce a cumpărat de la unchiul său, Vasile Domente, în două etape, aproape 33% din acțiunile companiei.

Domente este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Buzău, cu o avere estimată la aproape 60 milioane de euro. Unchiul fraților Ghiță deține afaceri în mai multe domenii, printre care energie regenerabilă și vinificație, conform informațiilor disponibile în presă.

În august 2015, 2K Telecom a vândut licența 4G către RCS&RDS, în baza căreia operatorul controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari a început să furnizeze servicii 4G în mai multe orașe.

La momentul anunțului cesiunii licenței, valoarea tranzacției nu a fost data publicității, dar, conform datelor publicate de RCS&RDS pe pagina dedicată investitorilor, transferul s-a realizat pentru suma de 6,6 milioane de euro, exact cât a plătit 2K Telecom către statul român pentru obținerea acesteia, în 2012.

Licența a fost cumpărată în urma unei licitații organizate de autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) în septembrie 2012.

Cu 200 de salariați la finele anului 2015, operatorul și-a început activitatea în anul 2000 și este un important jucător pe segmentul VPN (virtual private network).

Potrivit termene.ro, 2K Telecom deține participații la Idilis, Penta Group TSM și accessNET International.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
2k telecom
insolventa
instanta
creante
bcr
eximbank
necc