Operatorul telecom al fratelui lui Sebastian Ghiță și-a cerut insolvența

Operatorul telecom al fratelui lui Sebastian Ghiță și-a cerut insolvența

Alexandru Ghiță, unic acționar 2K Telecom

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 3 ian 2017

Compania 2K Telecom, deținută integral de fratele fostului deputat Sebastian Ghiță, Alexandru Ghiță, și-a cerut insolvența în instanță, în ultimele zile ale anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La finele anului 2015, conform celor mai recente date, operatorul telecom a înregistrat o cifră de afaceri de 95,2 milioane de lei, în scădere cu 19,6% față de 2014, iar pierderea netă a crescut de 3,8 ori, la 7,92 milioane de lei.

Operatorul avea de încasat creanțe de 33,1 milioane de lei, cu 33,3% mai puțin față de 2014, în timp ce datoriile au crescut cu 30,8%, la 234,2 milioane de lei.

Alexandru Ghiță este unicul acționar al companiei, după ce a plătit suma de 2,77 milioane de lei pentru preluarea de la Vasile Domente, unchiul acestuia, a unui pachet de acțiuni reprezentând 19,71% din capitalul social al 2K Telecom.

În urma tranzacției, care a fost aprobată de acționari într-o ședință din noiembrie 2015, fratele lui Sebastian Ghiță și-a majorat participația la 100%.

2K Telecom are un capital social de 14,05 milioane de lei.

FOTO Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească lui Traian Băsescu CITEȘTE ȘI FOTO Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească lui Traian Băsescu

Anterior, Domente a mai cesionat 13,17% din acțiunile operatorului telecom către Alexandru Ghiță pentru suma de 1,85 milioane de lei, valoarea nominală a acțiunilor transferate. Tranzacția a fost aprobată de acționari la începtul lunii septembrie 2015.

În vârstă de 64 de ani, Domente este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Buzău, cu o avere estimată la aproape 60 milioane de euro.

Unchiul fraților Ghiță deține afaceri în mai multe domenii, printre care energie regenerabilă și vinificație, conform informațiilor disponibile în presă.

În august 2015, 2K Telecom a vândut licența 4G către RCS&RDS, în baza căreia operatorul controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari a început să furnizeze servicii 4G în mai multe orașe.

Angajații francezi pot ignora de la 1 ianuarie emailurile de serviciu în afara programului de lucru CITEȘTE ȘI Angajații francezi pot ignora de la 1 ianuarie emailurile de serviciu în afara programului de lucru

La momentul anunțului cesiunii licenței, valoarea tranzacției nu a fost data publicității, dar, conform datelor publicate de RCS&RDS pe pagina dedicată investitorilor, transferul s-a realizat pentru suma de 6,6 milioane de euro, exact cât a plătit 2K Telecom către statul român pentru obținerea acesteia, în 2012.

Licența a fost cumpărată în urma unei licitații organizate de autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) în septembrie 2012.

Cu 200 de salariați la finele anului 2015, operatorul și-a început activitatea în anul 2000 și este un important jucător pe segmentul VPN (virtual private network).

Potrivit termene.ro, 2K Telecom deține participații la Idilis, Penta Group TSM și accessNET International.

viewscnt
Afla mai multe despre
2k telecom
instanta
cerere
faliment
alexandru ghita
sebastian ghita