80% din românii din Diaspora se întorc acasă de sărbători/ Românii stau în vacanța de iarnă, în medie, 9 zile

80% din românii din Diaspora se întorc acasă de sărbători/ Românii stau în vacanța de iarnă, în medie, 9 zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2023

Opt din zece români din Diaspora (79%) și-au planificat zborurile spre România, între 15 și 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorile de iarnă, arată o analiză publicată de o cunoscută platformă de rezervări online, transmite Agerpres.ro, citat de G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În ceea ce privește aeroporturile pe care aterizează românii din străinătate, clasamentul poziționează Otopeni pe primul loc, care va gestiona 67% dintre zborurile românilor care se întorc în țară, acesta fiind urmat de aeroporturile din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Suceava și Bacău.


Cei mai mulți oameni se întorc din țările în care se află comunități numeroase de români: Italia, Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania, Spania. În același timp, pe aeroporturile din București, Iași și Cluj, cele mai multe zboruri ale diasporei vor fi din Bruxelles, Londra, Paris, Milano și Madrid.

De altfel, românii plecați în străinătate se întorc în țară preponderent din Bruxelles, Paris, Londra, Dublin, Milano, Roma, Dortmund, Madrid, Bologna și Frankfurt.

În topul țărilor cu cele mai multe rezervări cu destinația România se află: Italia – cu 22,4% din numărul total al rezervărilor, Germania (13,7%), Marea Britanie (13%), Belgia (12,2%). La polul opus, cu procente mai mici, se situează Franța, Irlanda, Spania, Danemarca, Elveția și Austria.

La capitolul tarifelor pentru biletele spre România, în perioada sărbătorilor (15 decembrie – 2 ianuarie), un bilet de avion către Sibiu costă, în medie, 300 de euro. Pe lista mai regăsim Suceava, cu un preț de 230 de euro/bilet, Bacău (218 euro), Iași (217 euro), București (214 euro), Timișoara (202 euro) și Cluj (200 de euro).

Aproape șapte din zece rezervări de bilete (68%) au fost efectuate cu 31 – 90 de zile înainte de data zborului, 17% cu mai puțin de 30 de zile înainte și 15% cu peste 90 de zile în avans.

Datele citate arată că durata medie de ședere a românilor din Diaspora în țară este de nouă zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
diaspora