Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță că este posibil ca actualul sistem de plafonare a prețurilor la energie, pentru toți consumatorii, să fie prelungit și după 1 aprilie, când acesta ar urma să expire, potrivit legislației în vigoare, și a arătat că unul din argumente este stoparea de la 1 ianuarie a tranzitului prin Ucraina al gazelor rusești destinate anumitor țări europene, care a majorat cotațiile pe bursele de profil.
Ministrul Finanțelor transmite un mesaj de pe munte, în care reia și ideea că statul are nevoie de un aparat administrativ mai suplu.
România și Republica Moldova au solicitat Comisiei Europene derogare temporară de la obligația de achiziție de certificate de emisii de gaze cu efect de seră (CO2) pentru energia pe gaze naturale, respectiv cea pe cărbune, care ar urma să fie exportată peste Prut de către producătorii români OMV Petrom și Complexul Energetic Oltenia.
Plafonul României pentru împrumuturi prin obligațiuni emise pe piața externă, nivelul maxim la care se poate situa soldul împrumuturilor contractate prin programul de emisiuni de titluri de stat "Medium Term Notes", va crește de la 75 de miliarde de euro în prezent la 90 de miliarde de euro.
Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, spune că deficitul bugetar pe 2024 este prognozat la 8,7% din PIB.
Primele 2 zile în care România a înlocuit practic Rusia ca sursă principală de aprovizionare cu energie electrică a Republicii Moldova au decurs fără incidente, însă basarabenii și bugetul de stat de peste Prut vor resimți în curând costurile financiare ale schimbării istorice.
Numărul angajaților din Germania a ajuns în 2024 la un total de 46,1 milioane persoane, cel mai ridicat nivel de la reunificarea țării în 1990, conform datelor publicate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), transmite Reuters.
Înmatriculările de mașini noi au depășit în România, la finalul anului 2024, un total de 150.000 de unități, pe fondul unei luni decembrie care a fost mai bună decât așteptările.
Un smog dens a acoperit din nou capitala Indiei și i-a determinat pe oficiali din domeniul aeronautic să lanseze avertizări privind posibile perturbări ale zborurilor.
Salvamont România anunță că a înregistrat pe 2 ianuarie, 161 de apeluri de urgență, fiind un număr fără precedent de intervenții într-o singură zi. Salvamontiștii au salvat 162 de persoane, iar peste 100 de oameni au avut nevoie de asistență medicală în spitale.