Armata se va înzestra cu 30.000 de computere și laptopuri

Armata se va înzestra cu 30.000 de computere și laptopuri
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 22 aug 2022

Armata va plăti 105,78 milioane de lei, fără TVA, pentru a se înzestra cu 30.000 de calculatoare și laptopuri, contractul fiind semnat cu Ixodron și Romflex Sistem, care au câștigat o licitație organizată de Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii (CCI) din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cu o durată de trei de la data atribuirii, contractul a fost estimat la 124,7 milioane de lei, fără TVA.

La licitație s-au înscris și Logic Computer, Q'Net International, Vestra Industry, Prosac Prodcutos, Stream Networks, ETA2U și Maguay Computers.

Cu sediul în Buzău, Ixodron va furniza 10.000 de stații de lucru all-in-one PC (lotul 2 al licitației) pentru suma de 38,53 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 40,37 milioane de lei, fără TVA.

Romflex Sistem București va livra 10.000 de stații de lucru desktop și 10.000 de laptopuri (loturile 1 și 3 ale licitației) pentru suma totală de 67,42 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 75,58 milioane de lei, fără TVA.

Orange România face primul pas spre fuziunea cu fostul Telekom România Communications CITEȘTE ȘI Orange România face primul pas spre fuziunea cu fostul Telekom România Communications

Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii (CCI) este subordonat Statului Major al Apărării și conduce unitățile din subordine pentru planificarea și desfășurarea operațiilor în infrastructura CIS din responsabilitate în scopul furnizării de servicii de comunicații și tehnologia informației necesare Armatei României la nivel strategic și sprijinului cu sisteme și servicii de comunicații și tehnologia informației la nivel operativ și tactic, concomitent cu menținerea securității cibernetice a infrastructurii utilizate.

Totodată, CCI asigură conducerea administrativă pentru participarea la operații în afara teritoriului statului român a modulului NATO DCM „E”/Batalionul 2 Transmisiuni NATO (2NSB).

Ministerul de Interne vrea să-și construiască un poligon cibernetic CITEȘTE ȘI Ministerul de Interne vrea să-și construiască un poligon cibernetic

Societatea Ixodron a fost înființată în anul 2019 și desfășoară activități de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client - cod CAEN 6201).

Cu afaceri de 5,99 milioane de lei în 2021, firma este controlată integral de George Ionuț Bădiță, conform termene.ro.

Romflex și-a început activitatea în anul 2004 și este autorizată să desfășoare activități de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client - cod CAEN 6201).

Compania aparține în totalitate lui Ion Ursățeanu și a raportat în 2021 un business de 20,63 milioane de lei, dublu față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
mapn
licitatie
calculatoare
laptouri
contract
atribuire
ixodron
romflex sistem