ASF semnează - va fi pregătită tehnic împotriva atacurilor cibernetice și pierderii datelor

ASF semnează - va fi pregătită tehnic împotriva atacurilor cibernetice și pierderii datelor
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 17 mar 2020

SolvIT Networks va furniza Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în urma unei licitații, o soluție IT de prevenire a pierderii datelor (Data Loss Prevention). Estimat la aproape 570.000 de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit la 514.727,11, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La procedura de atribuire s-a înscris și Docentris.

“Eficientizarea activităților de prelucrare a datelor cu caracter personal, identificarea cât mai rapidă și cu cât mai mare acuratețe a anumitor date și asigurarea trasabilității acestora la nivelul ASF se realizează prin adoptarea și dezvoltarea unor măsuri tehnice care au în vedere optimizarea infrastructurii IT și implementarea unor soluții software care să permită atât buna desfășurare a activităților de prelucrare a datelor cu caracter personal, cât și gestionarea efectivă a solicitărilor persoanelor vizate. Măsurile tehnice vizează atât prevenirea și contracararea riscurilor și atacurilor cibernetice asupra infrastructurii informatice, cât și modernizarea instrumentelor de prelucrare electronică a datelor cu caracter personal prin adoptarea unor soluții de tip Data Loss Protection (DLP), Data Warehouse, Business Intelligence, care să contribuie la eficientizarea activităților de prelucrare și la asigurarea respectării principiilor fundamentale de prelucrare a acestor date”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Șefa companiei care emite polițe obligatorii pentru locuințe: În cazul unui cutremur major, prioritatea zero statului este infrastructura, mai puțin refacerea caselor neasigurate CITEȘTE ȘI Șefa companiei care emite polițe obligatorii pentru locuințe: În cazul unui cutremur major, prioritatea zero statului este infrastructura, mai puțin refacerea caselor neasigurate

Licitația a fost inițiată ca urmare a intrării în vigoare, după 25 mai 2018, a prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, cunoscut și sub acronimul GDPR.

Decizie finală: EximBank va putea furniza, în cele din urmă, servicii de retail, preluând Banca Românească. Deputat: Tranzacție dubioasă CITEȘTE ȘI Decizie finală: EximBank va putea furniza, în cele din urmă, servicii de retail, preluând Banca Românească. Deputat: Tranzacție dubioasă

“În exercitarea rolului de autoritate cu atribuții de autorizare, reglementare, supraveghere și control asupra piețelor financiare nebancare, ASF prelucrează date cu caracter personal ale persoanelor fizice implicate în activități pe aceste piețe, ale persoanelor beneficiare ale produselor și serviciilor oferite de entitățile reglementate, autorizate, supravegheate și controlate de către ASF, ale oricărei persoane care se adresează cu o solicitare sau o petiție structurilor organizatorice competente ale ASF precum și ale oricărei persoane care se află într-o relație contractuală cu ASF”, se mai spune în documentația licitației.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înființată în 2013 ca autoritate administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanțată și își exercită atribuțiile prin preluarea și reorganizarea tuturor atribuțiilor și prerogativelor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Schimbări pregătite la Euroins Romania, amendat și în administrare temporară CITEȘTE ȘI Schimbări pregătite la Euroins Romania, amendat și în administrare temporară

SolvIT Networks a fost înființată în anul 2005 și activează în domeniul IT (activități de realizare a soft-ului la comandă - software orientat client).

La nivelul anului 2018, potrivit www.termene.ro, afacerile companiei au urcat cu trei milioane de lei, la 13,2 milioane de lei.

Compania este controlată de Ionuț Emil Artene - 29%, Constantin Sebastian Iliescu - 29%, Mihai Scemtovici - 29% și Sorin Cristian Tudora - 13%.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
atacuri cibernetice
dpl
prevenirea pierderii datelor
solvit networks