„Black Panther” a generat încasări de peste 81 de milioane de dolari, la nivel internațional, în ziua lansării

„Black Panther” a generat încasări de peste 81 de milioane de dolari, la nivel internațional, în ziua lansării

Black Panther. Foto; Marvel

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2018

Filmul „Black Panther”, prima adaptare Marvel pentru marile ecrane cu un supererou de culoare, a generat încasări de peste 81 de milioane de dolari, la nivel internațional, în ziua lansării, potrivit Screen Daily.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cu un total de 81,5 milioane de dolari - încasări generate pe piețele internaționale - „Black Panther”, lansat pe 16 februarie în SUA, este cel mai profitabil lungmetraj Disney în afara Statelor Unite.

În Marea Britanie, el a generat încasări de 14,4 milioane de dolari. Deși lansat o zi mai târziu, în Coreea de Sud, încsările au fost de 14,3 milioane de dolari, scrie News.ro.

Pe piețe ca Brazilia și Franța a depășit 3 milioane de dolari, de la premiera de joi, iar vineri, în Mexic, a generat 2,4 milioane de dolari încasări.

România a stabilit relații diplomatice cu statul Palau CITEȘTE ȘI România a stabilit relații diplomatice cu statul Palau

Filmul a fost lansat pe 59% dintre piețele internaționale, Rusia, China și Japonia urmând să se alăture listei.

În Statele Unite, „Black Panther” a generat vineri încasări de 75,8 milioane de dolari - a opta cea mai bună zi din istoria industriei  - și, potrivit estimărilor, va genera pe parcursul a patru zile 190 - 210 milioane de dolari.

În prezent, filmul are încasări totale de 157,3 milioane de dolari.

Filmul este regizat de Ryan Coogler, iar din distribuție fac parte Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, Michael B. Jordan, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker și Andy Serkis.

viewscnt
Afla mai multe despre
black panther
film
incasari