BRD câștigă licitația în fața BCR și va credita Primăria Capitalei cu până la 100 mil. lei pentru autobuze, troleibuze, pasaj Doamna Ghica, lărgire Fabrica de Glucoză și nodul Ciurel

BRD câștigă licitația în fața BCR și va credita Primăria Capitalei cu până la 100 mil. lei pentru autobuze, troleibuze, pasaj Doamna Ghica, lărgire Fabrica de Glucoză și nodul Ciurel
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 2 sep 2020

BRD-Groupe Societe Generale a câștigat licitația pentru acordarea către Primăria Municipiului București, condusă de Gabriela Firea, a unui credit de până la 100 de milioane de lei pentru finanțarea unor investiții publice de interes local, pentru 10 ani, potrivit datelor remise de instituție la solicitarea Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La procedură s-a înscris și Banca Comercială Română (BCR).

"În urma finalizării achiziției de servicii de împrumut în valoare de 100.000.000 lei, contractul de credit a fost semnat în data de 26.08.2020 între Municipiul București și ofertantul câștigător, respectiv BRD - Groupe Societe Generale. Costul finanțării, respectiv suma pe care o va plăti municipalitatea pentru utilizarea împrumutului, este foarte redus comparativ cu condițiile de piață. Dobânda este avantajoasă pentru municipalitate, respectiv o marja de 1,05% peste indicele de referinta ROBOR la 3 luni, fără alte comisioane, se va calcula trimestrial și se va plăti semestrial", se arată într-un răspuns al Primăriei Municipiului București remis la solicitarea Profit.ro.

Jumătate din credit va fi utilizat pentru finanțarea unor proiecte de infrastructură rutieră aflate în derulare, printre care "Pasaj Doamna Ghica", "Modernizarea unor artere de penetrație, străpungeri, supralărgiri și pasaje rutiere și pietonale - Penetrație Splaiul Independenței - Ciurel - Autostrada București - Pitești" și ”Lărgire Șoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și Șoseaua Petricani”.

Turnul metalic și centrul de servicii electronice de lângă Plaza România mai așteaptă. Niciun interes pentru licitația de aproape 67 milioane lei CITEȘTE ȘI Turnul metalic și centrul de servicii electronice de lângă Plaza România mai așteaptă. Niciun interes pentru licitația de aproape 67 milioane lei

Cealaltă jumătate a împrumutului va acoperi o parte din componenta nerambursabilă a proiectului privind achiziționarea a 100 de troleibuze cu autonomie și 130 de autobuze hibrid, care se ridică la un total de 487,872 milioane de lei (inclusiv TVA).

"Pentru implementarea acestui proiect a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă nr. 39/N/GES/28.12.2018 între Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în calitate de finanțator și Municipiul București, în calitate de beneficiar, prin care se acordă o finanțare nerambursabilă în sumă de până la 340.000.000 lei (reprezentând 80% din valoarea cheltuielilor eligibile) din totalul valorii proiectului de 487.872.261,10 lei (inclusiv TVA). Urmare a finalizării procedurilor de licitație aferente proiectului, la data de 26.08.2019 s-a semnat contractul de furnizare a 130 autobuze hibrid cu MercedesBenz România în valoare de 195.268.331,70 lei (fără TVA), iar la data de 15.04.2020 s-a semnat contractul de furnizare a 100 troleibuze cu autonomie cu asocierea Bozankaya Otomotiv Makina (lider) – Sileho GMBH (asociat) în valoare de 207.646.300 lei (fără TVA). Pentru ca implementarea contractelor de furnizare mai sus-menționate să se desfășoare în condiții optime, se estimează un necesar de 50 milioane de lei în completarea sursei de finanțare nerambursabilă acordată de AFM pentru acoperirea contribuției proprii a Municipiului București", se arată în caietului de sarcini al licitației.

BRD - Groupe Société Générale operează o rețea de 625 de unități. Banca are emise 2,41 milioane de carduri și are o rețea de acceptare de aproximativ 30.000 POS și aproape 1.500de bancomate.

Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2020, de 58,39 miliarde de lei, locul 3 din sistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
bcr
bucuresti
primarie
credit
licitatie
autobuze hibrid
troleibuze
infrastructura rutiera