Buget de peste 760 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii IT a Ministerului Justiției, DNA, DIICOT și Înaltei Curți de Casație și Justiție

Buget de peste 760 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii IT a Ministerului Justiției, DNA, DIICOT și Înaltei Curți de Casație și Justiție
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 17 iun 2024

Ministerul Justiției a lansat o licitație estimată la 761,8 milioane de lei, fără TVA, pentru achiziționarea echipamente hardware și licențe software care vor susține și vor asigura securitatea viitorului sistem de management al cauzelor ECRIS V. Ofertele vor fi deschise în partea a doua a lunii iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Obiectul achiziției îl reprezintă infrastructura hardware și software (licențele) care va susține și va asigura securitatea viitorului sistem de management al cauzelor ECRIS V, aflat în prezent în curs de dezvoltare în cadrul proiectului "Dezvoltarea sistemului electronic de management al cauzelor – ECRIS V", finanțat în cadrul Programului Operațional "Capacitate Administrativă" 2014-2020 (POCA), precum și a altor sisteme IT actuale și viitoare ale sistemului judiciar (cum ar fi cele realizate conform angajamentelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență/ PNRR), inclusiv serviciile accesorii aferente", scrie în anunțul de participare.

O singură ofertă pentru viitoarea platformă IT destinată combaterii comerțului ilicit cu produse din tutun CITEȘTE ȘI O singură ofertă pentru viitoarea platformă IT destinată combaterii comerțului ilicit cu produse din tutun

Valoarea alocată acestei achiziții va fi suportată din fonduri proprii (bugetul de stat, inclusiv în cadrul contractului de finanțare al proiectului finanțat prin POCA) și din fonduri europene (PNRR).

"Achiziția implică asocierea formată dintre Ministerul Justiției în calitate de autoritate contractantă asociat desemnată și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în calitate de autoritate contractantă asociată. Crearea infrastructurii hardware și software care va susține viitorul sistem ECRIS V presupune implementarea a până la 4 infrastructuri centralizate ale beneficiarilor sistemului ECRIS V, după cum urmează: 1. infrastructura instanțelor, a Ministerului Justiției/ MJ și a instituțiilor subordonate acestuia; 2. infrastructura Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție/ PÎCCJ și a parchetelor subordonate acestuia; 3. infrastructura Direcției Naționale Anticorupție/ DNA și a unităților subordonate acesteia; 4. infrastructura Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism/ DIICOT și a unităților subordonate acesteia", mai scrie în anunț.

Contractul va avea o durată de 4 ani de la data atribuirii.

Mai multe detalii despre procedura de atribuiri AICI.

ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței - inspecție la sediile a 14 companii IT. Posibile trucări ale unor licitații. \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței - inspecție la sediile a 14 companii IT. Posibile trucări ale unor licitații. "Printre cele mai ample inspecții pe care le-am derulat."

În noiembrie 2022, Ministerul Justiției a atribuit Connections Consult un contract de prestări servicii pentru dezvoltarea, testarea și punerea în funcțiune a noului sistem de management al cauzelor, în cadrul proiectului "Dezvoltarea sistemului electronic de management al cauzelor – ECRIS V", finanțat prin Programul Operațional "Capacitate Administrativă".

Estimat la 40,01 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit pentru suma de 39,41 milioane de lei, fără TVA. Connections Consult a fost singurul ofertant în cadrul licitației.

Mai multe detalii despre licitație AICI și AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul justitiei
modernizare
echipamente it
licitatie