Celebrul club de fotbal Olympique Marseille a fost scos la vânzare pentru 200 milioane euro

Celebrul club de fotbal Olympique Marseille a fost scos la vânzare pentru 200 milioane euro
scris 9 feb 2016

Proprietara clubului francez de fotbal Olympique Marseille, rusoaica Margarita Louis-Dreyfus, caută un cumpărător care să achite 100 milioane euro, la care se adaugă obligația de a investi încă 100 milioane euro pentru întărirea echipei, care ocupă în prezent locul 10 în Ligue 1, la 35 puncte distanță de liderul PSG, relatează EFE. În 1993, Olympique, condusă atunci de omul de afaceri Bernard Tapie, a câștigat Liga Campionilor Europeni, devenind prima și unica echipă franceză care a câștigat vreodată acest trofeu.

Margarita este văduva magnatului Robert Louis-Dreyfus, acționar principal la Marseille între 1996 și 2009, înainte de a deceda de leucemie. De la moartea soțului ei, Margarita a investit în club 40 de milioane de euro, pentru a compensa pierderile, dar ultima investiție de capital datează din vara anului 2014.

Recent, cu câteva zile înainte ca directorul general Philippe Perez să demisioneze pe 22 ianuarie din cauza ''divergențelor strategice și financiare'', proprietara l-a anunțat pe președintele Vincent Labrune că nu va mai investi niciun ban la Olympique Marseille.

Nori negri pentru microbiști: TVR anunță Parlamentul că transmiterea CE de fotbal este greu de realizat CITEȘTE ȘI Nori negri pentru microbiști: TVR anunță Parlamentul că transmiterea CE de fotbal este greu de realizat

Printre cumpărătorii interesați de clubul francez, la care au jucat Franz Beckenbauer, Jean-Pierre Papin, Didier Deschamps, Rudi Voeller, Didier Drogba, Franck Ribery sau Robert Pires, se numără potenți oameni de afaceri americani, indieni și arabi.

În 1993, OM câștiga Liga Campionilor învingând AC Milan

În 1993, OM câștiga Liga Campionilor învingând AC Milan

Marseille are 9 titluri de campioană a Franței în palmares, ultimul datând din 2010. De vânzarea clubului se ocupă banca de investiții Rothschild.

Sursa:Agerpres

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
marseille
club
fotbal
vanzare