Clienții UPC România vor avea acces la conținut video la cerere prin platforma Horizon, în prima parte a anului viitor

Clienții UPC România vor avea acces la conținut video la cerere prin platforma Horizon, în prima parte a anului viitor
scris 7 dec 2016

UPC România, unul dintre cei mai mari operatori locali prin cablu TV, va include în portofoliu și un serviciu de conținut video la cerere (video on demand), care va fi disponibil în prima parte a anului viitor, a declarat directorul general al companiei, Robert Redeleanu.

​"Acest serviciu va fi lansat în cursul primei jumătăți a anului viitor prin intermediul platformei Horizon", a precizat Redeleanu, ]n cadrul evenimentului de prezentare a platformei. 

La rândul său, directorul de marketing al UPC România, Bogdan Bucurei, a afirmat că operatorul telecom a investit peste 10 milioane de euro în proiectul Horizon, inițiat în urmă cu doi ani.

“După mai bine de o lună de la lansarea comercială, primele rezultate sunt foarte bune. Obiectivul nostru este să fim prezenți cu Horizon în jumătate din locuințele acoperite de rețeaua UPC până la finele anului 2018”, a spus Bucurei.

La jumătatea acestui an, rețeaua UPC România acoperea 2,67 milioane de case, în urcare cu aproximativ 10% față de iunie 2015, în urma investițiilor realizate.

Platforma Horizon permite utilizatorilor operatorului prin cablu să aleagă când și unde urmăresc programele preferate, prin intermediul funcției Replay.

Cele mai populare programe sunt disponibile timp de 7 zile după difuzare, atât pe televizorul principal, cât și pe device-uri mobile prin Horizon Go.

Mai mult, Horizon dispune de un portal de aplicații, printre care Cinemagia, Euronews sau Vimeo, prin intermediul cărora clienții au acces oricând la videoclipuri și informații de ultimă oră.

Gala Povești cu Profit Made în România: Robert Redeleanu, CEO UPC - Pentru clienți, îi fac pe angajați fericiți. I-am dus pe Masivul Kilimanjaro CITEȘTE ȘI Gala Povești cu Profit Made în România: Robert Redeleanu, CEO UPC - Pentru clienți, îi fac pe angajați fericiți. I-am dus pe Masivul Kilimanjaro

Fiind o platformă deschisă, UPC va introduce în permanență aplicații noi, atât locale cât și internaționale, de notorietate. De asemenea, UPC va pune la dispoziția dezvoltatorilor locali instrumentele necesare pentru a crea noi aplicații.

Clienții care doresc să păstreze programele preferate înregistrate, pe o perioadă mai lungă de timp, au posibilitatea înregistrării pe un hard disk extern cu funcția DVR.

La nivel global, serviciul Horizon are deja 2 milioane de abonați.

Datele grupului american Liberty Global arată că operatorul român avea 1,25 milioane de clienți la finele primului semestru al acestui an, cu 4,4% mai mulți față de iunie 2015, dar similar cu nivelul atins la 31 martie.

UPC România este una dintre cele mai mari companii de telecomunicații prin cablu de pe piața locală, cu venituri de 142,4 milioane de euro în 2015, în creștere cu 9% față de anul precedent.

ANCOM: Viteza medie de acces la internet crește la nivel național. La download, Orange și UPC sunt cei mai rapizi operatori CITEȘTE ȘI ANCOM: Viteza medie de acces la internet crește la nivel național. La download, Orange și UPC sunt cei mai rapizi operatori

Operatorul român este afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicații prin cablu din lume.

Principalii concurenți ai UPC România sunt RCS&RDS și Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom).

Compania furnizează servicii de televiziune (digitală, prin satelit și analogică), internet în bandă largă și telefonie în aproximativ 300 de localități.

În 2015, afacerile operatorului au crescut cu 9%, la 536,1 milioane de lei, iar pierderile au urcat cu 11,4%, la 230,3 milioane de lei, potrivit datelor disponibile pe pagina web a Ministerului Finanțelor Publice.

În primul semestru al acestui an, operatorul român a înregistrat venituri de 339,5 milioane de lei, în creștere cu 9,8% față de iunie 2015, când acest indicator a atins 309,2 milioane de lei, potrivit datelor operatorului de cablu TV remise Profit.ro.

Ĩn moneda americană, veniturile companiei au totalizat în primul semestru 84,3 milioane de dolari, comparativ cu 77,6 milioane de dolari în intervalul ianuarie – iunie 2015.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
upc
video on demand
serviciu
portofoliu