Concesionarea Pieței Amzei mai așteaptă. Al doilea eșec în ultimii doi ani

Concesionarea Pieței Amzei mai așteaptă. Al doilea eșec în ultimii doi ani
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 nov 2022

Administrația Piețelor Sector 1 a anulat din lipsă de oferte o licitație care a urmărit concesionarea Pieței Agroalimentare Amzei pentru 17 de ani, contractul fiind estimat la 9,45 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Nu a fost depusă nicio ofertă sau au fost depuse oferte care, deși pot fi luate în considerare, nu pot fi comparate datorită modului neuniform de abordare a soluțiilor tehnice și/sau financiare", se arată într-un anunț al Administrației Piețelor Sector 1.

Ultima încercare de concesionare a pieței a avut loc în prima parte a anului 2020, dar la licitație nu s-a prezentat niciun ofertant. Detalii AICI.

Poșta Română - amendă pentru că ar fi pierdut acte de pensie, carnete de muncă și certificate de deces CITEȘTE ȘI Poșta Română - amendă pentru că ar fi pierdut acte de pensie, carnete de muncă și certificate de deces

De asemenea, instituția a vrut să concesioneze piața și în 2012, pentru 35 de ani. Redevența a fost estimată atunci la 94,38 milioane de euro, fără TVA.

În urma procedurii, Administrația Piețelor Sector 1 a atribuit contractul de concesiune firmelor SC Selin Group SRL și SC Midest Energy SRL pentru 18,94 milioane de euro, fără TVA, conform anunțului de de concesiune publicat în februarie 2013.

Ulterior, Administrația Piețelor Sector 1 a reziliat unilateral contractul, la numai 6 luni de la atribuire.

Blue Air rămâne încă un an în concordat preventiv, un mecanism de prevenire a insolvenței. Acționarul principal preia și atribuțiile de director general CITEȘTE ȘI Blue Air rămâne încă un an în concordat preventiv, un mecanism de prevenire a insolvenței. Acționarul principal preia și atribuțiile de director general

Piața Agroalimentară Amzei are o suprafață totală interioară închiriabilă (fără parcare) de 2.368 metri pătrați.

Clădirea existentă au fost realizată în etape diferite între anii 2008 - 2012 în urma unei investiții de 10 milioane de euro, dar este nefuncțională din cauza lipsei autorizării ISU și a autorizării de funcționare.

Administrația Piețelor Sector 1 este o instituție publică în subordinea Consiliului Local Sector 1.

viewscnt
Afla mai multe despre
paia amzei
concesionare