Consolidarea cetății Poenari se amână

Consolidarea cetății Poenari se amână
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 oct 2019

Licitația pentru realizarea lucrărilor de conservare și consolidare a Cetății Poenari, proiect estimat la 7,3 milioane de lei, fără TVA, pentru 19 luni, a fost anulată de comisia de evaluare pentru că singura ofertă, depusă de compania italiană Apulia, a fost apreciată ca inacceptabilă și/sau neconformă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

"Prin implementarea proiectului Conservarea și consolidarea Cetății Poienari-Argeș, autoritatea contractantă a avut în vedere conservarea, consolidarea și punerea în siguranță și implicit în valoare a obiectivului de patrimoniu pentru creșterea atractivității obiectivului istoric (indicator - creșterea numărului de turiști). Oportunitatea acestei investiții în programul de reabilitare rezultă atât din situarea monumentului la 170 km de București, dar și de faptul că se află pe ruta București - Pitești - Curtea de Argeș - Transfăgărașan - Sibiu, traseu turistic unic cu o componentă importantă culturală. Acest spațiu cultural pus în valoare va putea fi utilizat atât pentru evenimente culturale organizate de Muzeul Județean Argeș, cât și pentru scopuri didactice și de promovare a imaginii României la nivel internațional", se arăta în caietul de sarcini al licitației.

EXCLUSIV Operațiune: Asociații FintechOS transferă toate acțiunile către o firmă din Olanda. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operațiune: Asociații FintechOS transferă toate acțiunile către o firmă din Olanda. "Suntem în extindere internațională. Legislația din România pentru holding-uri nu este foarte clară."

Beneficiarul lucrărilor este Consiliul Județean Argeș, iar finanțarea acestora va fi asigurată din fonduri europene - 85%, bugetul național - 13% și bugetul local - 2%.

Apulia SRL este specializată în lucrări de construcții și a consemnat în 2017 afaceri de 13,4 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cetatea poienari
arefu
arges
consolidare
conservare
licitatie
lucrari