Adrian Diță, fostul director de Corporate Affairs la Vodafone Romania și actual director de Public Affairs la Telekom Romania, a fost propus pentru a prelua postul vacant de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Comunicații (ANCOM).
El este propus pentru un mandat de 6 ani de către premierul Sorin Grindeanu, conform informațiilor Profit.ro.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
ANCOM este instituția care reglementează piața comunicațiilor din România.
Absolvent al Politehnicii din București (ca inginer) și al Universității Româno-Anericane (economist), al unor cursuri postuniversitare de administrare a afacerilor, dar și al Colegiului Național de Apărare, Adrian Diță și-a început cariera în telekom la Vodafone Romania în 1997 la departamentul de vânzări, a fost responsabil al companiei pentru relația cu autoritățile guvernamentale în 2001-2002 și a ajuns director de Corporate Affairs al Vodafone, în intervalul 2004-2010.
Din 2011 este director la Romconnection Consulting, iar din noiembrie 2015 a devenit director de Public Affairs la Telekom Romania.
Diță a mai lucrat, conform news.ro, la International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci.
În luna martie, Cătălin Marinescu a demisionat de la conducerea ANCOM, pe care o exercita din 2009. Mandatul îi expirase la 1 aprilie 2015, dar a fost prelungit automat prin efectul legii, până la numirea unui succesor.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV O meserie cunoscută este pe cale să dispară din România. Sute de intermediari riscă să se închidă anul acestaLa finele lunii aprilie, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care l-a eliminat pe președintele Klaus Iohannis din procedura de numire a președintelui Autorității de Reglementare în Comunicații (ANCOM), instituția care supraveghează o piață de aproape 4 miliarde de euro. Procedura de numire a șefului ANCOM prevedea, până în prezent, ca Guvernul să anunțe o nominalizare pe care să o transmită președintelui Klaus Iohannis, care aprobă această numire, Parlamentul având doar rolul de a aproba raportul anual al Autorității.