Angela Merkel și-a început campania electorală promițând șomaj sub 3% și deficit zero

Angela Merkel și-a început campania electorală promițând șomaj sub 3% și deficit zero
scris 12 aug 2017

Cancelarul german Angela Merkel și-a început sâmbătă campania electorală pentru alegerile generale din 24 septembrie cu promisiunea ca, până în 2025, rata șomajului să se situeze sub 3% și cu menținerea unui deficit zero, informează EFE.

"Obiectivul este să ajungem în 2025 cu o rată a șomajului sub 3% și cred că putem să obținem asta", a spus Merkel, potrivit Agerpres, într-un discurs susținut la Dortmund. Potrivit ultimelor sondaje, Partidul Creștin-Democrat (CDU), condus de Merkel, ar obține între 38% și 40% din voturi, în timp ce Partidul Social-Democrat (SPD), aflat pe locul doi, ar obține între 23% și 24% din sufragii.

România a pierdut după căderea comunismului 32.000 de salariați din cercetare-dezvoltare. Doar Bucureștiul a rămas fără 20.000 de angajați în domeniu CITEȘTE ȘI România a pierdut după căderea comunismului 32.000 de salariați din cercetare-dezvoltare. Doar Bucureștiul a rămas fără 20.000 de angajați în domeniu

Merkel a apărat totodată "fantasticul" proiect european, pe care l-a numit "garant al păcii" pe continent, și a subliniat că "o sănătate bună" a Uniunii Europene este pozitivă pentru Germania.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
germania
merkel
cancelar
campanie
electoral
somaj
deficit