Trump va lansa o investigație privind practicile comerciale ale Chinei

Trump va lansa o investigație privind practicile comerciale ale Chinei
scris 12 aug 2017

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a anunțat vineri noaptea pe omologul său de la Beijing, Xi Jinping, că se pregătește să lanseze săptămâna viitoare o investigație cu privire la practicile comerciale ale Chinei, transmite CNN.

Miliardarul republican i-a spus lui Xi Jinping că intenționează să ceară reprezentantului Statelor Unite pentru Comerț, Robert Lighthizer, să înceapă o investigație cu privire la posibile încălcări ale drepturilor intelectuale americane în China.

Conform News.ro, o asemenea investigație ar putea să fie utilizată de președintele Trump drept argument pentru a impune noi taxe vamale pentru produsele importate din China, ceea ce ar însemna o escaladare importantă a încercărilor de remodelare a relațiilor comerciale dintre cele mai mari două economii ale lumii din Beijing și Washington.

Liberalii au calculat că bugetarii adună o lună pe an drept zile libere: Situația economică nu ne permite! CITEȘTE ȘI Liberalii au calculat că bugetarii adună o lună pe an drept zile libere: Situația economică nu ne permite!

Donald Trump l-a informat pe omologul său chinez despre planurile de a lansa o investigație cu privire la practicile comerciale ale Beijingului, în contextul în care a condamnat aspru lipsa de acțiune a Chinei în rezolvarea tensiunilor din peninsula Coreeană.

În acest sens, liderul american vrea să forțeze China să reducă amenințarea reprezentată de regimul de la Phenian, deși el a dus la o exarcebare a tensiunilor prin adoptarea unei retorici similare cu cea a dictatorului Kim Jong-un.

Trump plănuia să lanseze investigația comercială în urmă cu mai bine de o săptămână, dar a întârziat această acțiune în favoarea obținerii sprijinului Chinei pentru adoptarea unui nou pachet de sancțiuni internaționale împotriva regimului de la Phenian.

România a pierdut după căderea comunismului 32.000 de salariați din cercetare-dezvoltare. Doar Bucureștiul a rămas fără 20.000 de angajați în domeniu CITEȘTE ȘI România a pierdut după căderea comunismului 32.000 de salariați din cercetare-dezvoltare. Doar Bucureștiul a rămas fără 20.000 de angajați în domeniu

Această investigație ar putea să răcească și mai mult relațiile dintre China și Statele Unite, în timp ce cele două țări se confruntă cu o situație imprevizibilă în Coreea de Nord.

Regimul nord-coreean a amenințat la începutul săptămânii că va lansa o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune spre insula americană Guam din Oceanul Pacific.

STUDIU 7 din 10 români cred că motorul electric reprezintă viitorul industriei auto, iar 5 din 10 preferă mașinile electrice datorită costurilor mici de întreținere CITEȘTE ȘI STUDIU 7 din 10 români cred că motorul electric reprezintă viitorul industriei auto, iar 5 din 10 preferă mașinile electrice datorită costurilor mici de întreținere

”Guvernul Statelor Unite poate colabora și colaborează cu alte țări pentru a se adresa unor îngrijorări serioase precum Coreea de Nord, în timp ce urmărește să se adreseze unor îngrijorări economice, precum furtul proprietății intelectuale americane”, a declarat un oficial din Consiliul Național de Securitate a SUA. 

Atunci când au apărut primele informații despre pregătirea unei investigații comerciale, ministrul chinez al Comerțului a insistat că problemele vor fi rezolvate prin dialog și consultări, sublinind importanța relațiilor comerciale dintre Beijing și Washington.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
trumo
investigatie
ancheta
practici
comerciale
china
sua