Averea secretarului de stat Ilan Laufer. A fost despăgubit cu 60.000 euro de un fond imobiliar olandez și și-a împrumutat fostul patron basarabean

Averea secretarului de stat Ilan Laufer. A fost despăgubit cu 60.000 euro de un fond imobiliar olandez și și-a împrumutat fostul patron basarabean
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 3 apr 2017

Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Ilan Laufer a încasat anul trecut despăgubiri în valoare de 60.000 de euro de la compania imobiliară Pine Invest Corporation SRL, controlată de fondul olandez EDR Romania BV, potrivit declarației sale de avere. Din document mai reiese că Laufer i-a acordat fostului său patron basarabean Alexandru Pincevschii un împrumut în nume personal în valoare asemănătoare, de 61.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Laufer are în proprietate o casă în Corbeanca, cu suprafață de 803 mp, plus două terenuri intravilane în aceeași localitate, în suprafață totală de 1.840 mp.

Secretarul de stat deține 7 apartamente în București, cu suprafețe între 77 și 105 mp. Din închirierea a trei dintre ele, Laufer a încasat în 2016 peste 58.000 de lei. El a și vândut anul trecut un apartament, pe care a încasat 113.000 euro, de la cumpărătorul Silvia Iancovici.

FOTO Un dolar din argint ce datează din anul 1804 a fost vândut la o licitație cu 3,3 milioane de dolari CITEȘTE ȘI FOTO Un dolar din argint ce datează din anul 1804 a fost vândut la o licitație cu 3,3 milioane de dolari

Ilan Laufer a mai declarat un autoturism Mercedez Benz Clasa S și o motocicletă Yamaha, precum și trei ceasuri de lux, mărcile Hublot (valoare declarată de 7.000 euro), Ulysse Nardin (6.000 euro) și Breitling (4.000 euro).

Oficialul din Ministerul pentru Mediul de Afaceri are un cont bancar deschis la BRD, cu sold de 31.100 lei. De la aceeași bancă, Ilan Laufer a contractat în 2008 un credit pe 20 de ani, din care mai are de restituit 250.000 euro.

Laufer are acordate la rândul său două împrumuturi în nume personal către persoane fizice, unul de 61.000 euro fostului său patron basarabean Alexandru Pincevschii și unul de 12.000 euro unui anume Cristian Mureșan. În 2012, Ilan Laufer a fost numit vicepreședinte al holdingului Elita 5 condus de Pincevschii, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Republica Moldova.

FOTO Turnul Unirii View, de peste 72 metri, investiție a unui fost pilot belgian de raliuri, va fi livrat în 2018 CITEȘTE ȘI FOTO Turnul Unirii View, de peste 72 metri, investiție a unui fost pilot belgian de raliuri, va fi livrat în 2018

Ilan Laufer a încasat anul trecut despăgubiri în valoare de 60.000 de euro de la compania imobiliară Pine Invest Corporation SRL, controlată de fondul olandez EDR Romania BV. Compania este implicată în mai multe proiecte imobiliare în România, printre care cartierul de vile Pipera Residential Park. Din informațiile de pe portalul instanțelor de judecată rezultă că fosta firmă a lui Laufer, Retail Group Advisors, s-a judecat cu Pine Invest Corporation SRL încercând să obțină o hotărâre a instanței care să țină loc de act autentic de vânzare-cumpărare.  

Anul trecut, Ilan Laufer și-a cedat participația de 50% din părțile sociale la firma Fashion Jeans Store SRL către Michal Lazry. El a renunțat și la deținerile de la celelalte două companii la care era asociat, respectiv Retail Group SRL (preluată de fratele său și intrată între timp în faliment) și Retail Group Advisors, unde asociat și administrator unic a devenit soția sa Alina.

În 2016, Ilan Laufer a încasat dividende de 15.000 lei de la Retail Group Advisors, plus venituri din salarii din aceeași sursă de 12.168 lei, ca și soția sa. Alina Laufer mai figurează în declarația de avere a soțului său cu pensia alimentară în sumă totală de 18.000 lei primită anul trecut de la fostul soț, vedeta TV Gheorghe Papagheorghe, supranumit Jorge, precum și cu alocația de la stat pentru copil, de 1.008 lei.

Angajații din România au câștigat anul trecut peste 57 miliarde euro, nivel record istoric CITEȘTE ȘI Angajații din România au câștigat anul trecut peste 57 miliarde euro, nivel record istoric

Ilan Laufer, fondatorul companiei Retail Group și cel care a intermediat intrarea retailerului de îmbrăcăminte H&M în România, a fost numit secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pe 18 ianuarie. El a mai lucrat pentru Guvern în calitate de consilier la Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism în perioada 2013-2014, inclusiv în mandatul de ministru delegat în Cabinetul Ponta al fostului său șef, Florin Jianu, care a demisionat din Guvernul Grindeanu în contextul scandalului politic privind modificarea Codului Penal prin OUG.

Noul secretar de stat din Guvernul PSD-ALDE Grindeanu este invitat constant din 2014, ca analist, la postul de televiziune Antena 3, în special la emisiunea pe teme economice și de business Daily Income.

Ilan Laufer este un susținător asumat al PSD, filmând și un clip electoral pentru social-democrați în campania pentru ultimele alegeri parlamentare. În noiembrie 2014, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, presa a scris că omul de afaceri a primit amenințări antisemite după ce și-a exprimat pe Facebook susținerea pentru candidatul PSD Victor Ponta și a anunțat că a votat pentru acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
ilan laufer
harry-ilan laufer
ministerul pentru mediul de afaceri
comerț și antreprenoriat
alina laufer
jorge
pine invest corporation
retail group advisors
h&m