CEO-ul unei corporații americane își încurajează clienții în pandemie evocându-și bunicul român emigrat în SUA în secolul XX, antreprenor cu experiența Marii Depresii

Economie   
CEO-ul unei corporații americane își încurajează clienții în pandemie evocându-și bunicul român emigrat în SUA în secolul XX, antreprenor cu experiența Marii Depresii

Paul Sarvadi, Insperity. Sursă foto: https://paulsarvadi.com/

CEO-ul corporației americane Insperity Inc., specializată în servicii-suport HR, administrative, juridice, de management și organizaționale pentru companii mici și mijlocii, cu rulaj anual de peste 3 miliarde de dolari și listată la Bursa din New York, a încercat să își încurajeze clienții ale căror business-uri au fost drastic afectate de efectele pandemiei COVID-19 evocându-și bunicii, emigranți români veniți în Statele Unite la începutul secolului trecut.

"Aș vrea să vă spun repede o poveste care explică de ce mă pasionează atât de mult proprietarii de mici business-uri și rolul pe care ei îl joacă într-o revenire economică precum cea de care avem nevoie acum", spune fondatorul, deținătorul, președintele și directorul general al Insperity, Paul Sarvadi.

Urmărește-ne și pe Google News

Sarvadi a fondat Insperity în 1986, compania fiind listată la New York Stock Exchange în 1997. Insperity a terminat primele trei luni din 2020 cu venituri totale de 1,23 miliarde dolari, în creștere cu 6,6% față de perioada similară a anului trecut, și profit operațional de 85,22 milioane dolari, în scădere doar marginală, cu 0,2%, comparativ cu T1 2019.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
VIDEO Marcel Vela: Nu va exista o limită teritorială pentru deplasări, după 15 mai CITEȘTE ȘI VIDEO Marcel Vela: Nu va exista o limită teritorială pentru deplasări, după 15 mai

"Toți cei patru bunici ai mei au emigrat în Statele Unite din România la începutul anilor 1900. Familiile lor au strâns bani mână de la mână pentru a îi trimite pe fiecare în căutare de oportunități, ceea ce nu reprezenta ceva neobișnuit atunci. Au ajuns în SUA cu puțini bani, sau chiar fără, nu prea vorbeau engleza, dar visau la o viață mai bună și aveau etica muncii necesară pentru a o obține", a spus Sarvadi.

El a relatat că unul dintre bunicii săi avea numai 16 ani când a ajuns în SUA, în anul 1909.

"Avea mult spirit antreprenorial și mi-a povestit despre multiplele afaceri pe care le-a deschis, cum ar fi un magazin alimentar și o frizerie-coafor, lângă o mare fermă din Pennsylvania. Însă povestea mea preferată despre el mi-a fost povestită la înmormântarea lui de către o femeie în vârstă pe care nu o cunoșteam. Este vorba despre eroismul lui în timpul Marii Depresii (1929-1933 – n.r.). A reieșit că bunicul meu a jucat un rol major în comunitate în perioada aceea, inclusiv vânzând alimente pe datorie familiilor aflate în nevoie și lucrând cot la cot cu furnizorii săi pentru a economisi fiecare dolar. Când mă uit astăzi la clienții noștri, îmi amintesc că spiritul antreprenorial nu a murit. Facem periodic un sondaj printre clienții noștri, pentru a afla principalele lor îngrijorări. Astfel că nu a fost deloc o surpriză să aflăm că principala lor preocupare acum este cum să își țină businessul în viață în această criză", a conchis CEO-ul Insperity.

Facebook a numit primii membri ai unui nou consiliu de supraveghere a conținutului care va putea să răstoarne decizii ale lui Mark Zuckerberg CITEȘTE ȘI Facebook a numit primii membri ai unui nou consiliu de supraveghere a conținutului care va putea să răstoarne decizii ale lui Mark Zuckerberg

Printre serviciile noi oferite de Insperity clienților în această perioadă se numără asistența tehnică și juridică în accesarea programelor de sprijin și stimulare economică implementate de autoritățile federale de la Washington în beneficiul întreprinderilor mici și mijlocii. 

Mulți analiști consideră că epidemia globală coronavirus și măsurile restrictive luate de guverne pentru a o frâna vor genera o prăbușire economică mai amplă chiar decât cea din timpul Marii Depresii. Economia Statelor Unite a înregistrat în primul trimestru cea mai gravă contracție de la recesiunea din 2008, de 4,8%, fiind aproape blocată de măsurile stricte adoptat de autorități pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus, care au pus capăt celei mai lungi expansiuni din istoria națiunii.

Doar în aprilie, economia americană a pierdut peste 20 de milioane de locuri de muncă în sectorul privat.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea depresie
marea depresie 1929-1933
romani emigrati sua
intreprinderi mici si mijlocii criza economica
insperity paul sarvadi
coronavirus criza economica