Economia Franței a crescut cu 2% în 2017, cel mai ridicat ritm de după 2011, susținută de investiții

Economia Franței a crescut cu 2% în 2017, cel mai ridicat ritm de după 2011, susținută de investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2018

Economia Franței a înregistrat o creștere peste așteptări în 2017, de 2%, cel mai ridicat ritm de după 2011, într-un an marcat de accelerarea surprinzătoare a investițiilor din partea companiilor și a populației, potrivit datelor oficiale publicate miercuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Încurajate de dobânzile foarte scăzute, redresarea generalizată de la nivelul zonei euro și taxele mai scăzute pe forța de muncă, companiile franceze au mărit investițiile pentru a răspunde cererii în creștere, în timp ce populația a revenit pe piața imobiliară, scrie News.ro.

Avansul de 2% al PIB, ușor peste ritmul de 1,9% estimat inițial, înseamnă că Franța a depășit Marea Britanie, a cărei economie a crescut cu 1,7% în 2017, dar este totuși sub ritmul de 2,5% consemnat pe ansamblul zonei euro.

INS: Managerii din România se așteaptă la o creștere a prețurilor în comerțul cu amănuntul până în aprilie CITEȘTE ȘI INS: Managerii din România se așteaptă la o creștere a prețurilor în comerțul cu amănuntul până în aprilie

Creșterea economiei franceze s-a îmbunătățit semnificativ comparativ cu anii anteriori, când PIB-ul era aproape în stagnare, din cauza nivelului ridicat al șomajului și al eforturilor guvernului de a reduce deficitul bugetar cu ajutorul taxelor mai mari.

Investițiile companiilor au crescut cu 4,4%, iar cele ale populației cu 5,4%, mai ales datorită achizițiilor de proprietăți.

Exporturile au crescut cu 3,3% în 2017, dar au avut un impact negativ asupra PIB de 0,3 puncte procentuale, din cauza avansului mai rapid al importurilor, de 4,1%.

În trimestrul al patrulea, PIB-ul a avansat cu 0,5% comparativ cu trimestrul al treilea, potrivit datelor publicate de institutul de statistică INSEE.

viewscnt
Afla mai multe despre
economia frantei