Exporturile Germaniei au crescut datorită extinderii legăturilor comerciale cu China

Exporturile Germaniei au crescut datorită extinderii legăturilor comerciale cu China
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2021

Exporturile Germaniei au crescut în februarie, comparativ cu luna precedentă, stimulate de extinderea comerțului cu China, un nou semn că fabricile au o activitate intensă în cea mai mare economie europeană, în pofida restricțiilor menite să stopeze răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), arată datele publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis), transmit DPA și Reuters.

Conform datelor ajustate sezonier, în februarie, exporturile au urcat cu 0,9%, după un avans de 1,6% luna precedentă, în timp ce importurile au crescut cu 3,6%, după un declin de 3,5% luna precedentă. Analiștii se așteptau în februarie la un avans de 1% al exporturilor și de 2,4% al importurilor, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În aceste condiții, excedentul comercial al Germaniei, în date ajustate în funcție de variațiile sezoniere, a scăzut până la 19,10 miliarde de euro în februarie, de la 21,30 miliarde de euro luna precedentă. Analiștii se așteptau la un excedent de 20 de miliarde de euro în februarie.

În februarie, comparativ cu perioada similară din 2020, exporturile au scăzut cu 1,2%, după un declin de 7,9% luna precedentă, în timp ce importurile au crescut cu 0,9%, după un recul de 9,2% luna precedentă.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

În ritm anual, exporturile către China au crescut cu 25,7%.

Excedentul de cont curent a scăzut până la 18,80 miliarde de euro în februarie, de la 21,60 miliarde de euro luna precedentă.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

Analiștii se așteaptă la un declin de peste 2% al celei mai mari economii europene, în primul trimestru din 2021, din cauza restricțiilor impuse pentru a stopa al treilea val al pandemiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
exporturi