Grindeanu: Pe următorul exercițiu bugetar vrem să se intre la execuție pentru autostrada Timișoara- Pancevo

Grindeanu: Pe următorul exercițiu bugetar vrem să se intre la execuție pentru autostrada Timișoara- Pancevo
scris 18 mar 2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, la Timișoara,. că Guvernul a deblocat, săptămâna trecută, proiectul autostrăzii Timișoara - Pancevo (Serbia) și că pe următorul exercițiu bugetar se dorește execuția acestui proiect.

Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă susținută la Consiliul Județean Timiș, că au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Timișoara - Pancevo care va lega România de capitala Serbiei, Belgrad.

”Săptămâna trecută, am deblocat proiectul autostrăzii Timișoara - Pancevo, s-au aprobat indicatorii astfel încat studiul de fezabilitate să intre pe finanțare, iar pe următorul exercitiu bugetar vrem să se intre la execuție pentru finanțarea acelui tronson”, a declarat Sorin Grindeanu.

România și Serbia vor colabora pentru susținerea diplomatică și financiară a proiectelor de investiții legate de transport la frontiera comună dintre România și Republica Serbia, în special pentru construcția autostrăzii Timișoara - Vârșeț - Pančevo până în 2025, potrivit rezultatelor studiilor de fezabilitate.

Executivul a informat că includerea unei noi autostrăzi este o prioritate în master planurile de transport ale celor două state.

CNAIR deschide traficul pe un segment de 15 kilometri din lotul 2 din autostrada Lugoj-Deva CITEȘTE ȘI CNAIR deschide traficul pe un segment de 15 kilometri din lotul 2 din autostrada Lugoj-Deva

Tronsonul dintre Pančevo și Vârșeț este recunoscut în lista unică de proiecte pregătite a Serbiei, iar execuția lucrărilor pentru sectorul de drum Timișoara - Moravița este cuprinsă în Strategia de implementare a Master Planului General de Transport al României pe lista lungă a proiectelor din sectorul rutier, în prima perioadă de finanțare 2014-2020, cu suma de 29,5 milioane euro fără TVA.

Construcția autostrăzii Timișoara - Pančevo vizează și creșterea incluziunii sociale și calității vieții în regiunea transfrontalieră, precum și dezvoltarea unitară a infrastructurii de transport capabilă să suporte traficul rutier de persoane și de marfă în punctele de trecere frontieră, prin intermediul realizării de noi conexiuni de transport, mai preciza sursa citată.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
autostrada
romania
serbia