Redresarea economică încetinește puternic în zona euro

Redresarea economică încetinește puternic în zona euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Redresarea activității din sectorul privat a încetinit puternic în zona euro în luna iunie, activitatea din industria prelucrătoare înregistrând cea mai puternică scădere din ultimele șase luni, potrivit indicatorului PMI Flash publicat de S&P Global și citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Indicele, calculat pe baza sondajelor realizate în rândul companiilor, a scăzut la 50,8, cel mai scăzut nivel din ultimele trei luni, față de 52,2 în luna mai.

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care toți tații care au calitatea de salariat, în baza unui contract sau raport de muncă, vor primi concediu paternal CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis a promulgat legea prin care toți tații care au calitatea de salariat, în baza unui contract sau raport de muncă, vor primi concediu paternal

Activitatea întreprinderilor continuă să crească, pentru a patra lună consecutiv, dar într-un ritm mult mai lent: o cifră peste 50 indică o creștere a activității, în timp ce o cifră sub 50 reflectă o contracție, arată G4Media.ro.

„Performanța slabă a Franței a fost un factor important în scăderea PMI în zona euro”, pe fondul crizei politice din Hexagon, notează Cyrus de la Rubia, economist la Hamburg Commercial Bank (HCOB), partener al S&P Global.

Rezultatele alegerilor europene și dizolvarea surprinzătoare a Adunării Naționale „au dat naștere, foarte probabil, unor îngrijorări puternice în rândul companiilor cu privire la politicile economice ale viitorului guvern și au determinat multe dintre acestea să își suspende comenzile și investițiile” în Franța, a analizat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
economie