STUDIU Milionarii dețin 45% din totalul averilor private la nivel mondial, iar ponderea va continua să crească

STUDIU Milionarii dețin 45% din totalul averilor private la nivel mondial, iar ponderea va continua să crească
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 iun 2017

Milionarii în dolari, categorie ce reprezintă doar 1% din populația lumii, dețin un procent record de 45% din totalul averii financiare private la nivel global, sau 75.000 miliarde de dolari, potrivit unui studiu Boston Consulting Group (BCG). Ponderea averii milionarilor a urcat de la 44% în 2015 și va continua să crească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Averea globală privată a atins 165.500 miliarde de dolari la finele anului trecut, un avans de 5,3% de la 158.200 miliarde de dolari în anul anterior. Avansul a fost peste cel înregistrat în 2014 (când avuția mondială a urcat cu 4,4%) și a fost susținut de creșteri în toate regiunile, arată firma de consultanță americană în ediția din acest an a raportului Global Wealth.

În Europa de Est, regiune ce cuprinde și România, averea totală privată a crescut anul trecut cu 4,7%, la 3.600 miliarde de dolari. Ritmul de creștere a fost inferior celui de 7,2% consemnat în 2015 și a fost influențat negativ de încetinirea economiei Rusiei. Cea mai mare parte a averii private din regiune este formată din investiții în numerar și depozite (61%), urmată de acțiuni (24%) și obligațiuni (15%).

Leul pierde 0,20% față de euro, indicele BET de la BVB coboară doar marginal sub referință. Este cea mai slabă monedă națională din august 2012, când suspendarea lui Băsescu a declanșat o criză CITEȘTE ȘI Leul pierde 0,20% față de euro, indicele BET de la BVB coboară doar marginal sub referință. Este cea mai slabă monedă națională din august 2012, când suspendarea lui Băsescu a declanșat o criză

Analiștii BCG estimează că ponderea investițiilor în acțiuni va crește în următorii ani. În total, averea privată din Europa de Est este estimată să crească cu 5,5% pe an până în 2021, când va atinge 4.700 miliarde de dolari.

Tot în 2021, averea mondială privată este estimată să depășească 223.000 miliarde de dolari, peste jumătate (51%, sau 115.000 miliarde de dolari) urmând să fie concentrată în mâinile milionarilor.

BCG definește averea financiară privată ca fiind formată din deținerile și depozitele în numerar ale unui individ, plasamentele în fonduri mutuale, acțiuni la companii listate și nelistate, titluri de stat, plățile pentru asigurarea de viață și drepturile de pensie. Averile pot fi fie offshore sau onshore, deținute direct, sau indirect, prin investiții administrate. Reședințele particulare și bunurile de lux nu sunt incluse în averea financiară privată.

Potrivit studiului, numărul gospodăriilor cu o avere netă individuală ce depășește 1 milion de dolari a crescut anul trecut cu 8%, până la 17,9 milioane. Cele mai multe asfel de gospodării sunt în SUA și Canda (7,6 milioane), regiunile Asia-Pacific și Europa de Vest (3,8 milioane gospodării fiecare) și Japonia (1,2 milioane).

viewscnt
Afla mai multe despre
milionari
avere privata
bcg
boston consulting group
pondere