Supraproducția Chinei de bunuri pentru energie curată trebuie atenuată, spune șefa Trezoreriei americane

Supraproducția Chinei de bunuri pentru energie curată trebuie atenuată, spune șefa Trezoreriei americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Secretara Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că investițiile masive ale Chinei în producția avansată de bunuri pentru energie curată au dus la un mediu de concurență inechitabil, care pune în pericol lucrătorii și întreprinderile americane și trebuie atenuat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Yellen le-a spus reporterilor, în marginea reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și ale Băncii Mondiale, că supraproducția de vehicule electrice, baterii, panouri solare și alte bunuri ar putea scoate de pe piață companiile din SUA și din alte țări, în timp ce firmele chineze continuă să primească sprijin, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Ovidiu Tișler, Associate Partner McKinsey & Company România: În anul 2050, generația Z va reprezenta 35% din populația activă și va fi principalul vector de decizie CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Ovidiu Tișler, Associate Partner McKinsey & Company România: În anul 2050, generația Z va reprezenta 35% din populația activă și va fi principalul vector de decizie

”Deci, acestea nu sunt condiții de concurență echitabile. Și, din punct de vedere al lanțului de aprovizionare, cred că creează riscuri pe care căutăm în mod clar să le atenuăm și, de asemenea, este incorect pentru lucrătorii și firmele noastre”, a spus Yellen în timp ce se pregătea să înceapă o noua rundă de întâlniri cu oficialii chinezi.

Yellen, care a vizitat China la începutul acestei luni, a declarat că dialogul în curs cu oficialii chinezi a condus deja la progrese în domenii de interes comun, inclusiv combaterea spălării banilor și abordarea schimbărilor climatice.

Dar oficialii americani s-au angajat și în discuții importante cu înalți oficiali chinezi cu privire la practicile de politică industrială ale Chinei și la efectele negative pe care supracapacitatea le-ar putea crea pentru economia globală.

Viceministrul de Finanțe al Chinei, Liao Min, i-a spus lui Yellen că Beijingul acordă ”o mare importanță” vizitei delegației chineze la Washington. El a citit o declarație a fostului vicepremier He Lifeng, în care i-a mulțumit lui Yellen pentru discuțiile ”programatice, aprofundate și constructive” din China și a spus că speră că cele două părți vor continua să-și aprofundeze schimburile.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
janet yellen