eMAG introduce taxe de livrare

eMAG introduce taxe de livrare
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 7 ian 2020

Dante International, administratorul celui mai mare retailer online local, eMAG, a introdus o taxă de livrare a produselor, care se aplică chiar și în cazul produselor pe care clienții aleg să le ridice din magazinele proprii ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Decizia este justificată de Dante International, companie controlată de grupul sud-african Naspers, de costurile mari înregistrate pentru a continua dezvoltarea serviciilor.

"La eMAG am investit în servicii care oferă valoare adăugată și care permit estimarea precisă a intervalului de livrare, informarea constantă a clientului, livrarea rapidă la easybox sau într-un interval de două ore, în București și Ilfov. Timpul scurt de livrare și predictibilitatea sunt extrem de importante pentru clienți, iar eMAG dezvoltă permanent servicii noi, menite să îmbunătățească experiența de cumpărare a clienților săi.

Livrarea rapidă și predictibilă atrage costuri mai mari, iar eMAG a subvenționat si subvenționează în continuare o parte din aceste costuri. Periodic, compania își ajustează politica de livrare pentru a răspunde nevoilor clienților săi care își doresc servicii de calitate și livrare rapidă și pentru a susține devoltarea de noi servicii, pe termen lung", transmite compania pentru Profit.ro.

Astfel, compania a introdus o taxă de 5 lei pentru livrarea produselor în magazinele eMAG pentru comenzile sub 1.500 de lei, la care se poate adăuga o altă taxă, de 2,5 lei, în cazul în care clientul achită comanda în magazin și nu online. Taxa de 5 lei se aplică pentru comandă, nu pentru fiecare produs în parte.

Taxa de 5 lei a fost introdusă și pentru livrările în dulapurile de livrare easybox. Anterior, livrarea în showroom-urile eMAG era gratuită, la fel ca și livrarea în easybox.

Black Friday la eMAG: comenzi în valoare de 499 milioane de lei. Peste 42% din comenzi au fost plătite online CITEȘTE ȘI Black Friday la eMAG: comenzi în valoare de 499 milioane de lei. Peste 42% din comenzi au fost plătite online

"Livrarea în showroom este gratuită pentru toate comenzile plasate direct în showroom, precum și pentru comenzile plasate online sau prin call center a căror valoare depășește 1.500 de lei și care sunt achitate în momentul plasării comenzii. În cazul plăților la livrare / ridicare din showroom, se va aplica o taxă de procesare plată la livrare în valoare de 5 lei. (…) Livrarea în easybox este gratuită pentru comenzile de minimum 1.500 de lei; costul de livrare pentru cele cu valori sub 1.500 de lei este de 5 lei pentru produsele vândute de eMAG", conform companiei.

În cazul partenerilor marketplace, costul de livrare poate fi însă diferit.

Companie fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România cu prezență acum și în Bulgaria, Ungaria și Polonia.

eMAG este administrat de Dante International, acționarii companiei fiind grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, ultimul cu o participație sub 20%.

Dante International a consemnat în 2018 afaceri de peste 4 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
taxa