EXCLUSIV Andrei Pitiș, fost acționar Vector Watch și Clever Taxi, face primii pași în proiectul "100 milionari în tech"

EXCLUSIV Andrei Pitiș, fost acționar Vector Watch și Clever Taxi, face primii pași în proiectul "100 milionari în tech"
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 17 oct 2019

Andrei Pitiș, fondator al Vector Watch, business vândut americanilor de la Fitbit cu 15 milioane de dolari, și fost acționar Clever Taxi, companie preluată de gigantul Daimler, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro, a înființat o companie prin intermediul căreia și-a propus să contribuie la creșterea numărului de antreprenori care să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

“Proiectul, care urmărește să creeze 100 milionari în euro în următorii 5-10 ani, l-am anunțat la finele anului 2018 și am primit foarte multe propuneri de business-uri. Ca persoană fizică, a fi acționar în mai multe firme este un lucru complicat. Am decis să înființez o firmă prin intermediul căreia să fac viitoarele investiții, e mai facil așa”, a explicat pentru Profit.ro Andrei Pitiș.

El a cooptat-o în proiect și pe Valerica Dragomir, fost director executiv al ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) în perioada 2005 - 2019.

"Cred în puterea exemplului și sunt convins că România, de unde a plecat UiPath, are potențialul ca acest proiect să devină realitate. Am experiența, cunoștințele și profilul necesare să mă implic în firme care pot crește, cu șanse certe, de la câteva zeci sau sute mii de euro la zeci de milioane de euro. Eu nu caut idei pe care să le finanțez. Eu caut oameni îndrăgostiți de ideea lor, determinați, cu o echipă bună în spate, capabili s-o pună în practică, pe care pot să-i ajut să crească prin implicarea mea cu bani, cu sfaturi, să le deschid uși. După ce ajut firma s-o duc la un anumit nivel, ies din acționariat, unde întotdeauna sunt minoritar, nu merg mai departe, nu-mi plac business-urile mature. Creșterea este o criză continuă, iar eu am rezultate bune în această etapă de dezvoltare a unui business", a spus Pitiș

Frisbo Efulfillment se transformă în societate pe acțiuni pentru o investiție GapMinder CITEȘTE ȘI Frisbo Efulfillment se transformă în societate pe acțiuni pentru o investiție GapMinder

Denumită Simple Capital și un capital social de 45.000 lei, compania a fost înființată în luna iunie a acestui an, desfășoară activități ale holdingurilor și este controlată integral de Andrei Pitiș, potrivit www.termene.ro.

“Primele două plasamente sunt în Garderoba Infinită SRL și PentestTools SRL, unde Simple Capital deține câte 15% din acțiuni”, a spus Pitiș.

Garderoba Infinită este un startup înființat în 2018 care își propune să pună în mișcare piesele vestimentare și accesoriile premium purtate o dată sau niciodată, un marketplace unde poți vinde haine premium sau piese vestimentare rămase nevândute din diverse colecții.

UiPath va lansa săptămâna viitoare, la Las Vegas, 12 noi produse noi. Mihailciuc, Global Head of pre-sales: E premieră în istoria noastră. Facem cross-over în mai multe industrii CITEȘTE ȘI UiPath va lansa săptămâna viitoare, la Las Vegas, 12 noi produse noi. Mihailciuc, Global Head of pre-sales: E premieră în istoria noastră. Facem cross-over în mai multe industrii

"Garderoba Infinită este un startup interesant, specific economiei circulare. Multe femei cumpără multe haine și o parte dintre acestea rămân nefolosite în șifonier, cu eticheta pe ele, în țiplă. Am intrat în acționariat și cu investiția mea fondatorii inițiali, Adriana Ancuța și Andreea Cartu, au deschis un showroom amplasat pe Bulevardul Banu Manta, în apropiere de Primăria Sector 1. Business-ul merge foarte bine și ne gândim să-l franșizăm în anii următori. Practic, prin franșizare, scalăm business-ul nostru și alte femei pot demara mici afaceri", a mai spus Pitiș.

Al doilea business în care fostul acționar Clever Taxi a investit este o firmă din domeniul securității cibernetice, înființată de Adrian Furtună, un consultant cu experiență în această zonă.

"Prin intermediul unor tool-uri specifice, o parte creație proprie, firma realizează un raport de vulnerabilitate în privința securității cibernetice. Practic, dacă vrei să afli cum stai în fața unor posibile atacuri cibernetice, apelezi la https://pentest-tools.com și primești un raport. Totul este automat, la un preț accesibil, nu se aplează la un consultant sau expert, pe care ar trebui să-l plătești cu bani mulți. Ulterior, în funcție de concluziile raportului, poți să mergi mai departe și să apelezi la un consultant. Business-ul a crescut bine în ultima perioadă, echipa s-a extins, firma s-au mutat într-un sediu nou", a explicat Pitiș, care a afirmat că crede foarte mult în acest business, pe care îl vede global.

Pentesttools și Appsulate au fost premiate la edițiile Innovation Labs 2017 și, respectiv, 2018, un program de accelerare din România destinat tinerilor dornici să facă primii pași în antreprenoriatul tehnic.

BCR, UiPath, Startup Grind și Mindspace au selectat primele 10 start-up-uri din tehnologie pentru acceleratorul InnovX. CEO: \ CITEȘTE ȘI BCR, UiPath, Startup Grind și Mindspace au selectat primele 10 start-up-uri din tehnologie pentru acceleratorul InnovX. CEO: "Codat de România" poate deveni un brand de țară

Pitiș, 47 de ani, a preluat în primăvara acestui an rolul de vicepreședinte de management de produs în cadrul Fitbit, liderul american de pe piața de dispozitive purtabile de fitness. Anterior, în ultimii doi ani, el a ocupat funcția de vicepreședinte pe inginerie și directorul centrului de dezvoltare software al Fitbit din București.

Totodată, Pitiș a preluat și conducerea centrului de dezvoltare sofware al Fitbit din Minsk, capitala Belarus.

În afară de Vector Watch și Clever Taxi, el a fost prezent și în acționariatul Appsulate, o companie de securitate cibernetică preluată în luna mai a acestui an de Zscaler (NASDAQ: ZS), un business estimat la 10 miliarde de dolari. Valoarea tranzacției nu a fost dată publicității.

Appsulate, care a dezvoltat platforma ce permite acces remote, într-un mediu securizat, la date sensibile ale unei firme, a fost fondat în 2016 de Alex Negrea și Uli Mittermaier, în acționariat fiind cooptat ulterior și Mihai Rotaru, fost CEO Clever Taxi și fost acționar al companiei.

Negrea și Mittermaier au fondat și docTrakr, startup preluat în 2014 de Intralinks.

viewscnt
Afla mai multe despre
pitiș
vector watch
clever taxi
fitbit
garderoba infinita
pentest tools