EXCLUSIV Frații Ștefan de la Autonom au preluat un IFN și se pregătesc să finanțeze sectoare precum agricultură, IT, energie regenerabilă, echipamente de securitate și roboți industriali

EXCLUSIV Frații Ștefan de la Autonom au preluat un IFN și se pregătesc să finanțeze sectoare precum agricultură, IT, energie regenerabilă, echipamente de securitate și roboți industriali
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 iun 2023

ATM Ventures, vehiculul investițional controlat de frații Marius și Dan Ștefan, proprietarii grupului Autonom, cel mai mare cumpărător de autovehicule din România, și Autonom International, parte a aceluiași grup, au preluat integral West Credit Leasing IFN, companie cu venituri totale de circa 800.000 lei anul trecut, tranzacția având ca scop extinderea liniilor de afaceri existente și introducerea unor servicii complementare în portofoliu, pentru a răspunde mai bine cerințelor clienților sau a adresa segmente de piață diferite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Obiectivele Autonom pe termen mediu și lung sunt de a potența creșterea prin extinderea liniilor de afaceri existente și introducerea unor servicii complementare în portofoliu, pentru a răspunde mai bine cerințelor clienților sau a adresa segmente de piață diferite. De aceea căutăm activ noi oportunități, precum achiziționarea West Credit Leasing IFN, o instituție instituție financiară nebancară cu un istoric lung și o reputație foarte bună", a declarat pentru Profit.ro Dan Ștefan, co-fondator Autonom.

Pompierii, polițiști și jandarmii nu s-au lăsat convinși de fondul lansat special pentru ei de Viorel Cataramă. Doar 40 de investitori din zecile de mii estimați i-au încredințat banii CITEȘTE ȘI Pompierii, polițiști și jandarmii nu s-au lăsat convinși de fondul lansat special pentru ei de Viorel Cataramă. Doar 40 de investitori din zecile de mii estimați i-au încredințat banii

Intenția fraților Ștefan este de a dezvolta West Credit Leasing IFN gradual, începând cu anul 2024, iar focusul va fi pe furnizarea de servicii de finanțare de echipamente.

"În activitatea noastră de închiriere de echipamente pe termen lung, am identificat nevoi mari de finanțare flexibilă în sectoare precum agricultură, IT, energie regenerabilă, echipamente de securitate și roboți industriali. Ne dorim să venim în ajutorul companiilor care au nevoie să se dezvolte sustenabil și să utilizeze optim resursele de capital disponibile", mai spune Dan Ștefan, co-fondator Autonom.

Anterior tranzacției, acționarii West Credit Leasing erau Michael Bulzan - 50% și Lajos Szekely - 50%. În prezent, ATM Ventures deține 10%, iar diferența revine Autonom International.

Cu sediul în Oradea, West Credit Leasing IFN a fost înființată în anul 2003.

viewscnt
Afla mai multe despre
atm ventures
autonom
west credit leasing ifn