Grindeanu ia exemplul lui Boc și desființează Cancelaria de la Guvern, care va fi preluată de secretarul general

Grindeanu ia exemplul lui Boc și desființează Cancelaria de la Guvern, care va fi preluată de secretarul general
scris 6 ian 2017

Premierul Sorin Grindeanu a decis desființarea Cancelariei prim-ministrului, care în multe cabinete guvernamentale a inclus cei mai apropiați consilieri sau colaboratori ai premierului. Activitatea, personalul precum și instituțiile din subordinea Cancelariei vor fi preluate de Secretariatul General al Guvernului (SGG), condus de Mihai Busuoic.

În cabinetul Cioloș, șeful Cancelariei a fost inițial DragoșTudorache, numit ulterior în importanta poziție de ministru al Afacerilor Interne.

Fostul premier Emil Boc a luat și el, în 2009, decizia desființării Cancelariei, pe motivul că era o structură mult prea numeroasă și care s-ar fi suprapus peste activitățile SGG. 

În fruntea SGG a fost numit, cu rang de ministru, Mihai Busuioc, până în prezent secretar general la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

EXCLUSIV Guvernul va schimba o regulă a Cabinetului Boc din Legea finanțelor locale, pentru a bloca disponibilizarea a peste 2.400 de angajați din primării CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul va schimba o regulă a Cabinetului Boc din Legea finanțelor locale, pentru a bloca disponibilizarea a peste 2.400 de angajați din primării

Prim-ministrul va exercita, în continuare, prin intermediul SGG, coordonarea mai multor instituții, printre care Agenția Naațională pentru Resurse Minerale, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc sau Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.

Grindeanu a renunțat însă să aibă în subordine Agenția Domeniilor Statului, care va trece din subordinea Guvernului în cea a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
guvern
grindeanu
cancelarie
guvern
boc