Italia a amânat aprobarea unei legi, prin care sute de mii de copii ai imigranților ar putea primi automat cetățenie

Italia a amânat aprobarea unei legi, prin care sute de mii de copii ai imigranților ar putea primi automat cetățenie
scris 17 iul 2017

Premierul Italiei, Paolo Gentiloni, a declarat luni după-amiază că nu există condițiile potrivite pentru a aproba o lege, care ar urma să dea automat cetățenie italiană copiilor imigranților din Peninsulă, transmite BBC.

Prin această lege, 800.000 de persoane ar fi primit automat cetățenie italiană. Însă, proiectul legislativ a fost amânat după ce a avut nevoie de ani pentru a ajunge pe masa Senatului, scrie News.ro.

Dreapta a lăudat decizia premierului, dar grupurile pentru protecția migranților s-au arătat dezamăgite. Gentiloni a minimalizat importanța amânării legii, susținând că a rămas fără timp și va readuce în discuție această lege în sesiunea din toamnă a Parlamentului.

Acesta a atras atenția asupra problemelor generate de termenele limită din calendarul senatorilor, dar a susținut că principala problemă este reprezentată de lipsa sprijinului politic pentru această lege în mijlocul crizei migranților din Italia.

UE aprobă extinderea exporturilor Ucrainei în spațiul comunitar, timp de trei ani CITEȘTE ȘI UE aprobă extinderea exporturilor Ucrainei în spațiul comunitar, timp de trei ani

Peste 88.000 de migranți au fost salvați de la începutul acestui an în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană și au debarcat în porturile Italiei, potrivit Națiunilor Unite.

De asemenea, alți 2.160 de migranți s-au înecat de la începutul anului în timp ce încercau să traverseze periculoasa rută Libia-Italia.

Guvernanții italieni insistă asupra extinderii programului de relocare a refugiaților, care este limitat la azilanți din Eritreea și Siria. În ultimii doi ani, doar 5.001 solicitanți de azil au fost relocați în 18 țări europene din Italia. Asta înseamnă 14% din ținta de 34.953 de migranți fixată de către Bruxelles.

Mulți migranți au ajuns pe insula Sicilia, iar primarii locali au protestat în weekend după ce un prefect a decis să cazeze 50 de migranți într-un hotel din Sinagra.

Multe țări europene au decis deja să acorde automat cetățenie pentru copii migranților, care s-au născut pe teritoriul național, deși condițiile acordării cetățeniei sunt extrem de variate în UE.

Coaliția italiană vrea să acorde cetățenie pentru copii imigranților care s-au născut sau au ajuns înainte de a împlini vârsta de 12 ani în Italia.

Totuși, aceștia trebuie să petreacă cinci ani în sistemul educațional din Peninsulă.

Deși este dificil pentru imigranți să obțină cetățenie atunci când nu au niciun părinte italian, 201.501 de persoane au primit cetățenie italiană doar în 2016. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
italia
refugiati
cetatenie