Tudose: Vom implementa Directiva europeană care prevede că plata impozitului se face acolo unde se face și profitul

Tudose: Vom implementa Directiva europeană care prevede că plata impozitului se face acolo unde se face și profitul
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2017

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că România va implementa Directiva UE privind plata impozitului în țara unde se face profitul, ca o măsură compensatorie pentru renunțarea la impozitul pe cifra de afaceri, scopul fiind de a evita diminuarea bazei de impozitare de către companiile care încearcă să eludeze statul român la plata contribuțiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tudose a explicat că s-a renunțat la ideea impozitului pe cifra de afaceri, însă ideea ca firmele care încearcă să evite taxarea să plătească nu va fi abandonată, scrie News.ro

"În programul de guvernare (impozitul pe cifra de afaceri - n.r.) a fost spus cu ca scop în sine, ci ca mijloc, de a încerca să evităm anumite zone în care anumiți actori economici pur și simplu au impresia că sunt mai dibaci ca noi. Până acum le-a ieșit. Vom avea grijă să nu le mai iasă de acum încolo", a spus premierul.

EXCLUSIV DOCUMENT PNL: Firmele care nu își dezvăluie deținătorii acțiunilor la purtător vor fi excluse de la licitații publice CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT PNL: Firmele care nu își dezvăluie deținătorii acțiunilor la purtător vor fi excluse de la licitații publice

El a afirmat că una dintre soluții este implementarea Directivei Europene care luptă împotriva "diminuării fără just temei a bazei de impozitare", și care are, în subsidiar, prevederi precum cea privind plata impozitului acolo unde se face profitul.

Tudose a reiterat și măsurile luate împreună cu Ministerul Finanțelor și cu ANAF, privind integrarea bazelor de date din sistemul financiar-fiscal, pentru a se ști în timp real "mișcarea banilor".

"Vom putea urmări cum pleacă banii nejustificat din țară și să găsim o modalitate, împreună cu colegii europeni de a impozita acest lucru. În fapt sunt agenți economici foarte mari, foarte frumoși, care trăiesc foarte bine, care de 10 ani raportează senin că nu au avut niciun leu profit. Va trebui să avem un tip de comportant față de aceștia", a spus premierul.

viewscnt
Afla mai multe despre
tudose
impozit
profit