Tudose: Probabil că taxa de solidaritate va fi cumva. Persoanele care câștigă mult să plătească în plus statului

Tudose: Probabil că taxa de solidaritate va fi cumva. Persoanele care câștigă mult să plătească în plus statului
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2017

Premierul Mihai Tudose a precizat că, cel mai probabil, Guvernul va introduce o taxă de solidaritate, destinată persoanelor care au câștiguri mari și care trebuie să plătească în plus la stat pentru că acesta i-a oferit șansa să se îmbogățească. El a precizat că se fac simulări în acest moment, nefiind stabilit un prag, și a susținut că taxa nu va fi aplicată dacă simulările nu arată că ea va fi sustenabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. (...) Va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câștigă foarte mult, care beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului și care înțelegem că funcționează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani", a spus premierul Tudose.

Șeful Executivului a spus că nu știe dacă taxa de solidaritate va fi aplicată de anul viitor, nefiind încă stabilit un prag, având în vedere că simulările continuă. El a spus că sunt mai multe scenarii testate în acest moment, însă nu a oferit detalii cu privire la aceste simulări. Tudose nu a spus nici cât se așteaptă statul să încaseze prin acest impozit, pentru a-l considera fezabil, scire News.ro.

România are al șaptelea cel mai mare cost al contribuțiilor de asigurări sociale din Europa CITEȘTE ȘI România are al șaptelea cel mai mare cost al contribuțiilor de asigurări sociale din Europa

"Dacă se va stabili că va fi aplicat de la un anumit prag, un anumit procent, iar impactul va fi foarte mic probabil că nu îl vom aplica. (...) Dacă cifra este foarte mică și nu contează, e mai mare efortul decât rezultatul, nu va fi aplicată", a explicat Tudose.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa de solidaitate
tudose