Casa Albă, închisă pentru vizitatori din mai multe țări, printre care Marea Britanie

Casa Albă, închisă pentru vizitatori din mai multe țări, printre care Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2017

Turiști străini din mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, au fost anunțați că nu pot vizita Casa Albă, la numai câteva zile după ce președintele american Donald Trump a redeschis-o pentru vizitatori, relatează Daily Mail.

Casa Albă a fost redeschisă pentru vizitatori săptămâna aceasta, pentru prima dată după învestirea în funcție, însă turiștii străini au fost îndrumați să își contacteze ambasadele la Washington pentru a cere dreptul de a o vizita, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Mai multe ambasade străine au precizat că Departamentul de Stat i-a informat că cetățenii străini nu pot vizita deocamdată reședința prezidențială.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Printre țările ai căror cetățeni nu pot intra în Casa Albă se numără Marea Britanie, Australia, Canada și Danemarca.

“Deși site-ul Casei Albe îndeamnă cetățenii străini să își contacteze ambasada pentru a aranja un tur, noi am fost instruiți de Departamentul de Stat că astfel de tururi nu sunt posibile în prezent. Bineînțeles că vom updata acest site imediat ce Departamentului de Stat ne va permite să aranjăm din nou tururi la Casa Albă”, a afirmat Ambasada Danemarcei.

WikiLeaks: Unii antiviruși, precum cel creat de compania românească Bitdefender, par să pună probleme hackerilor CIA CITEȘTE ȘI WikiLeaks: Unii antiviruși, precum cel creat de compania românească Bitdefender, par să pună probleme hackerilor CIA

“Departamentul american de Stat NU a facilitat tururi publice sponsorizate de ambasadă la Casa Albă din 2011”, a subliniat și Ambasada Australiei.

Ambasada Canadei le sugerează cetățenilor săi să viziteze Centrul pentru Vizitatori ai Casei Albe, care este deschis pentru toși. “Puteți lua în considerare și tururi gratuite, cu ghid, la alte instituții americane simbol, printre care Pentagonul, Capitoliul, Biblioteca Congresului, Arhivele Naționale și Washington Monument”, adaugă reprezentanța diplomatică.

Americanii care vor să viziteze Casa Albă trebuie să își aranjeze turul prin intermediul reprezentanților lor în Congres.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa alba