Cod galben de ninsori și viscol în zone înalte din 19 județe, până pe 25 decembrie

Cod galben de ninsori și viscol în zone înalte din 19 județe, până pe 25 decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2019

Meteorologii anunță ploi și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării până joi seară și au emis un cod galben de ninsori și viscol în Carpații Meridionali și Occidentali

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

ANM anunță ploi în general moderate cantitativ, precipitații mixte, intensificări ale vântului în intervalul 23 decembrie, ora 10:30 – 26 decembrie, ora 20:00, în cea mai mare parte a țării, scrie News.ro.

În cursul zilei de luni ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi la deal și la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20...30 l/mp.

Muzeul Prado a stabilit în 2019 un nou record de vizitatori CITEȘTE ȘI Muzeul Prado a stabilit în 2019 un nou record de vizitatori

Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50...60 km/h.       

Atenționarea meteorologică cod galben are intervalul de valabilitate 23 decembrie, ora 20 - 25 decembrie, ora 10, fiind anunțat eviscol și strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă.

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți (24 decembrie) și la altitudini mai joase.

În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80...90 km/h. Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.  

viewscnt
Afla mai multe despre
ploi
ninsori
anm
cum va fi vremea