Compania eAD a cumpărat drepturile de televizare a partidelor de fotbal din Liga I în următoarele 5 sezoane

Compania eAD a cumpărat drepturile de televizare a partidelor de fotbal din Liga I în următoarele 5 sezoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2019

Liga Profesionistă de Fotbal a cedat drepturile de televizare a meciurilor din Liga I în următoarele cinci sezoane, începând din 2019/2020, companiei eAD pentru suma de 28 de milioane de euro pe an, la fel ca în contractul în vigoare, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, președintele Ligii, Gino Iorgulescu.

Iorgulescu a precizat că firma care a obținut drepturile este aceeași care le deține în prezent și că televiziunile care doresc să transmită partidele sunt aceleași, respectiv Look, Digi Sport și Telekom Sport, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
LOOK TV și LOOK PLUS vor difuza partidele din UEFA CHAMPIONS LEAGUE și din UEFA EUROPA LEAGUE pentru următoarele trei sezoane CITEȘTE ȘI LOOK TV și LOOK PLUS vor difuza partidele din UEFA CHAMPIONS LEAGUE și din UEFA EUROPA LEAGUE pentru următoarele trei sezoane
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"S-a aprobat în Adunarea Generală semnarea contractului cu firma care deține în acest moment drepturile TV pe o perioadă de cinci ani, cu valoarea de 28 de milioane plus TVA. Nu intrăm în amănunte, că au mai suferit unele modificări prin contract, pe care o să le sesizați în momentul în care începe sezonul următor. De doi ani facem cu firma eAD, de doi ani firma aceasta a plătit drepturile TV pentru liga profesionistă de fotbal. Va fi aceeași procedură, o să vândă în continuare celor care sunt interesați. Sunt în continuare interesați Telekom, Digi, Look și alte societăți mai mici. Este și un interes din străinătate, dar acele societăți din străinătate trebuie să ia legătura cu firma respectivă, noi am cedat toate drepturile TV acestei firme. Noi suntem mulțumiți, noi suntem vocea cluburilor, cluburile au fost mulțumite, au stat cu emoții, nu credeau că mai putem face un asemenea contract. Nu am organizat licitație pentru că la licitație se puteau lua bani mai puțini, din experiența noastră și din ce am testat piața. Se depun garanții bancare cu o lună înainte de termenele de plată. În general s-a plătit înainte ca să depună garanția. Dacă sunt manageri buni la cluburi, cu drepturile TV care se iau la ora asta pot să trăiască bine în Liga I. Am fost președinte de club zece ani în Liga I și nu am avut banii ăștia și tot am supraviețuit", a declarat Iorgulescu, într-o conferință de presă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ead
fotbal
tv
liga
lpf