Ediția a XIV-a a Festivalului de Muzică Veche București

Ediția a XIV-a a Festivalului de Muzică Veche București
scris 14 nov 2019

Din 18 și până în 24 noiembrie 2019 se desfășoară cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Muzică Veche București. Pornind de la ideea că esențele tari se țin în sticluțe mici, anul acesta vă propunem o variantă concentrată, dar de forță, a Festivalului.

Cele cinci evenimente, reunite întro săptămână foarte intensă, vor aduce în fața dumneavoastră muzici rafinate, artiști de înaltă prestanță, o diversitate și o prospețime demne de motto-ul nostru: „Descoperă noutatea Muzicii Vechi!”. Cum este și normal pentru aceste muzici care au răsunat cândva prin marile palate ale lumii, și în cadrul Festivalului de Muzică București, ele se vor face din nou auzite tot în astfel de edificii: Palatul Suțu, Palatul Tinerimea Română și Sufrageria Regală a Palatului Regal din București (astăzi Muzeul Național de Artă al României).

Vom asculta muzica vechilor virtuozi ai violoncelului, tălmăcită tot de virtuozi ai instrumentului din zilele noastre. Ne vom întoarce la creația lui Georg Friedrich Händel și ne vom concentra asupra creațiilor sale camerale. Evident că din Festival nu putea lipsi nici numele „Bach”, doar că în această ediție îi oferim un scurt respiro bătrânului Johann Sebastian și ne vom interesa de muzica lui Carl Philipp Emanuel. Nu am uitat nici de spațiul autohton și am pregătit două evenimente ambele dedicate călugărului franciscan Ioan Căianu, de la a cărui naștere s-au împlinit anul acesta 390 de ani. Primul eveniment este o expoziție (realizată de Centrul Cultural Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita cu finanțarea Fondului Bethlen Gábor înființat de Guvernul Republicii Ungare), iar al doilea un concert cu muzică din Codexul Căianu.

Cele 5 evenimente aduc la București nume sonore din universul muzicii vechi: violonceliștii Gaetano Nasillo și Sara Bennici, clavecinistul Guido Morini, flautistul François Lazarevitch, clavecinistul, Justin Taylor, Ansamblul de Muzică Veche „Codex”, violonistul Mircea Ionescu, violoncelistul Ciprian Câmpean și clavecinista Raluca Enea.

Concertele ediției a XIV-a a Festivalului de Muzică Veche București reprezintă un cadou oferit publicului care ne-a fost alături în toți acești ani. Accesul la evenimente se face în baza unei rezervări realizate la numărul de telefon 0771.747.918., prin email, la adresa clara@medievalpraxis.ro, pe site-ul de internet (http://earlymusic.ro ) sau pe pagina de Facebook Bucharest Early Music Festival.

Festivalul de Muzică Veche București este organizat de Asociația Antiqva și Medieval Praxis în parteneriat cu: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Țăranului Român, CNA Tinerimea Română, Muzeul Municipiului București, Institutul Francez din România, Institutul Balassi din București, Centrul Cultural Județean Harghita, Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc, Mediatrust. Sponsorii evenimentului sunt: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Kvint, Apriori, Bio Terra Med, Delicatese Florescu, Apidava. Partenerii media: Trinitas TV, Radio
România, Radio Trinitas, RFI, Radio Clasic, Observatorul Cultural, profit.ro, modernism.ro, festivalier.ro, Agenția de Carte, Ceașca de Cultură, Informateca.ro, cezariulian.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
festivalul de muzică veche bucurești