Emiratele Arabe Unite urmează să fie ”magnetul bogăției” numărul 1 din lume

Emiratele Arabe Unite urmează să fie ”magnetul bogăției” numărul 1 din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Emiratele Arabe Unite se pregătesc să devină principalul magnet de bogăție din lume pentru al treilea an consecutiv, potrivit unei cercetări realizate de Henley Private Wealth Migration Report, transmite CNBC.

Micuța națiune din Golf sr urma să înregistreze un flux net fără precedent de 6.700 de milionari din întreaga lume până la sfârșitul anului 2024, potrivit raportului.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe locul al doilea, la mare distanță de Emiratele Arabe Unite, se află Statele Unite, cu un flux estimat de 3.800 de milionari până la sfârșitul anului - doar aproximativ jumătate din fluxul net de milionari migratori pe care îl anticipează țara din Orientul Mijlociu, scrie News.ro.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Vladimir Putin vizitează Vietnam CITEȘTE ȘI Vladimir Putin vizitează Vietnam

Un record de 128.000 de milionari, sau persoane cu o avere netă mare cu o avere lichidă investibilă de 1 milion de dolari sau mai mult, se așteaptă să se mute în 2024, potrivit raportului.

Acest număr depășește recordul anterior de 120.000 de milionari care a fost stabilit anul trecut, potrivit Henley, adăugând că 2024 ”se conturează a fi un moment decisiv în migrația globală a bogăției”.

Datele pentru raport au fost furnizate de firma globală de informații despre avere New World Wealth și oferă informații despre intrările și ieșirile de milionari și despre modelele lor de migrație la nivel global.

”Această mare migrație a milionarilor este un canar în mina de cărbune, semnalând o schimbare profundă a peisajului global și a plăcilor tectonice de bogăție și putere, cu implicații de anvergură pentru traiectoria viitoare a națiunilor pe care le lasă în urmă sau a celor care devin nouyuua lor casă”, a declarat Dominic Volek, șeful grupului de clienți privați la Henley & Partners.

Iată primele 10 țări care ar urma să înregistreze cele mai mari intrări nete de milionari în 2024, potrivit Henley and Partners.

  1. Emiratele Arabe Unite: +6.700
  2. Statele Unite ale Americii: +3.800
  3. Singapore: +3.500
  4. Canada: +3.200
  5. Australia: +2.500
  6. Italia: +2.200
  7. Elveția: +1.500
  8. Grecia: +1.200
  9. Portugalia: +800
  10. Japonia: +400

”În timp ce lumea se confruntă cu o furtună perfectă de tensiuni geopolitice, incertitudine economică și tulburări sociale, milionarii votează cu picioarele în număr record, căutând pășuni mai verzi și porturi mai sigure pentru bunurile și interesele lor familiale”, a spus Volek în raport.

Emiratele Arabe Unite își consolidează din ce în ce mai mult poziția de refugiu sigur pentru persoanele cu vere netă mare la nivel global, în mare parte datorită politicilor fiscale favorabile ale țării, locației strategice, infrastructurii de clasă mondială și multe altele, potrivit raportului.

Țara din Orientul Mijlociu oferă, de asemenea, ”o viză de aur”, menită să atragă talente pentru a locui în Emiratele Arabe Unite.

Viza are ca scop ”oferirea de rezidență pe termen lung investitorilor străini, antreprenorilor și persoanelor talentate, inclusiv specialiști, studenți și cercetători care fac o investiție semnificativă în țară”, potrivit Henley & Partners.

Aceste fluxuri de migrație în Emiratele Arabe Unite sunt în mare măsură stimulate de mișcarea din regiunea Orientului Mijlociu, India, Rusia, Africa și, mai recent, afluxul așteptat de persoane din Regatul Unit și Europa, potrivit cercetării.

FOTO Virgil Călina deschide un nou hotel, alături de cel mai mare lanț din lume. Primul Crowne Plaza din afara Bucureștiului, chiar la Mamaia CITEȘTE ȘI FOTO Virgil Călina deschide un nou hotel, alături de cel mai mare lanț din lume. Primul Crowne Plaza din afara Bucureștiului, chiar la Mamaia

Singapore s-a clasat pe locul al treilea, cu un flux net estimat de 3.500 de milionari în 2024. Națiunea insulară este, de asemenea, principala destinație pentru persoanele cu avere netă mare care doresc să se mute în Asia.

Japonia a intrat, de asemenea, în top 10, stimulată parțial de tendința post-Covid a unui flux de chinezi cu averi mari, potrivit raportului.

Iată cele 10 țări sau teritorii care se estimează că vor înregistra cele mai mari ieșiri de milionari în 2024:

  1. China: -15.200
  2. Marea Britanie: -9.500
  3. India: -4.300
  4. Coreea de Sud: -1.200
  5. Federația Rusă: -1.000
  6. Brazilia: -800
  7. Africa de Sud: -600
  8. Taiwan (Chinese Taipei): -400
  9. Nigeria: -300
  10. Vietnam: -300

China ar urma să înregistreze cel mai mare exod de milionari, fiind estimat că 15.200 de persoane cu averi mari să părăsească țara până la sfârșitul anului, potrivit raportului.

Marea Britanie ocupă locul al doilea, fiins estimat că va înregistra o pierdere netă de 9.500 de milionari până la sfârșitul lui 2024, urmată de India, care este pe cale sî piardă 4.300 de milionari în acest an.

Regatul Unit, anterior una dintre destinațiile de top pentru cei bogați la nivel global, a înregistrat recent o mare ieșire de milionari.

”Ieșirea deja generată de turbulențele economice și politice din Marea Britanie riscă să fie accelerată de alte decizii politice nedorite înainte de alegeri”, a declarat Dr. Hannah White, director și CEO al think tank-ului independent Institute for Government.

Milionarii părăsesc, de asemenea, China și India în masă.

Computerele - afectate de un bug nou al Windows CITEȘTE ȘI Computerele - afectate de un bug nou al Windows

”Atât China, cât și India înregistrează ieșiri nete mari ca urcare a succesului economiilor lor [considerabile] în a genera noi milionari, deși încetinirea creșterii bogăției în China în ultimii ani ar putea însemna că pierderile susținute devin mai dăunătoare în timp”, a spus White.

”Milionarii indieni părăsesc adesea sub-continentul în căutarea unui stil de viață mai bun, a unor medii mai sigure și mai curate și a accesului la servicii de sănătate și educație premium”, a adăugat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
emiratele arabe unite
bogăție
henley private wealth migration report