Polyana, fosta soție a lui Nicu Ceaușescu, va conduce Studiourile Media Pro din Buftea

Polyana, fosta soție a lui Nicu Ceaușescu, va conduce Studiourile Media Pro din Buftea

Sursa foto: Agerpres

scris 18 ian 2016

Polyana Cristescu, fosta soție a lui Nicu Ceaușescu, unul dintre cei doi fii ai dictatorului Nicolae Ceaușescu, și producătorul american de la Hollywood Donald Kushner, realizator al unor filme precum 7 Seconds, Andre, Tron, Legacy, Blitz și Monster (premiat cu Oscar), vor conduce Studiourile Media Pro din Buftea, cumpărate la sfârșitul anului trecut de către omul de afaceri și regizorul Bobby Păunescu.

Ei vor forma noul Consiliu de Administrație al societății Studiourile Media Pro, alături de încă două persoane, cu un mandat valabil până în toamna anului 2019.

Lituanianul Aleksandras Cesnavicius, numit, în 2013, director general al Pro TV, companie deținută de Central European Media Enterprises, se va retrage din Consiliu.

În același timp, Studiourile Media Pro își vor schimba denumirea în "Bucharest Film Studios"

Dacă Donald Kushner este un nume de referință pentru amatorii de filme americane, publicului românesc îi poate fi mult mai cunoscut numele Polyanei Cristescu, fosta soție a lui Nicu Ceaușescu și persoana preferată de Elena Ceaușescu mult timp după divorțul celor doi.

Polyana, cea despre care în regimul comunist se spunea că ar fi urmat la conducerea României, alături de Nicu, dacă familia Ceaușescu nu ar fi fost înlăturată de la putere prin Revoluția din 1989, a condus Consiliul Național al Pionierilor, fiind un membru marcant al Partidului Comunist Român.

Noră ascultătoare, Polyana s-a împrietenit repede cu Elena Ceaușescu, dar nu a reușit să îl convingă pe Nicu să o accepte de soție, impusă fiind de familie, astfel că au divorțat după circa un an și jumătate.

YouTube va oferi filme și seriale pe bază de subscripție CITEȘTE ȘI YouTube va oferi filme și seriale pe bază de subscripție

Și după divorț, Polyana a continuat să aibă o relație apropiată cu Elena Ceaușescu, fiind primită în fiecare dimineață, timp de mai mulți ani, la "Cabinetul 2", pentru servirea cafelei.

După Revoluție, Polyana a fost angajată la una dintre firmele familiei Păunescu.

Studiourile Media Pro din Buftea sunt cel mai mare studiou de film din Europa Centrală și de Est, cu 19 studiouri întinse pe 40 hectare de teren.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
buftea
studiouri
polyana