”Tatăl” celebrului desert tiramisu a decedat. Prăjitură apărută din greșeală. ”Ridică-mă”

Ado Campeol, supranumit de presa italiană ”tatăl celebrului tiramisu”, a murit la vârsta de 93 de ani. Campeol a fost proprietarul restaurantului ”Alle Beccherie” din Treviso din nordul peninsulei, restaurant în bucătăria căruia a apărut celebrul desert, relatează BBC. Soția sa, asistată de unul dintre bucătarii șefi, a inventat prăjitura care a devenit extrem de populară.
Alatura-te Profit InsiderJoin Profit Insider
”Tatăl” celebrului desert tiramisu a decedat. Prăjitură apărută din greșeală. ”Ridică-mă”

Captură Video

Ado Campeol, supranumit de presa italiană ”tatăl celebrului tiramisu”, a murit la vârsta de 93 de ani. Campeol a fost proprietarul restaurantului ”Alle Beccherie” din Treviso din nordul peninsulei, restaurant în bucătăria căruia a apărut celebrul desert, relatează BBC. Soția sa, asistată de unul dintre bucătarii șefi, a inventat prăjitura care a devenit extrem de populară.

Desertul, realizat din biscuiți înmuiați în cafea la care se adaugă o cremă pe bază de mascarpone, a fost introdus în meniul restaurantului în 1972, dar familia nu făcut niciodată demersurile pentru a obține brevetul pentru rețetă, arată Hotnews.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Tiramisu avea să devină ulterior un simbol de marcă al gastronomiei italiene, adoptat de marii maeștri bucătari din întreaga lume.

De-a lungul timpului au existat însă mai multe dispute referitoare la originea prăjiturii, fiind vehiculată și ipoteza că acest desert era servit pe post de afrodiziac într-un bordel din orașul Treviso.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

În ciuda acestor speculații, este unanim recunoscut că locul unde a luat naștere tiramisu este restaurantul lui Ado Campeol.

Restaurantul ”Alle Beccherie” a fost deschis de familia lui Campeol în 1939, iar Ado a preluat afacerea la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit bucătarului-șef care a asistat-o pe soția lui Ado, Roberto Linguanotto, invenția a fost rezultatul unui ”accident” produs în timp ce făceau înghetață de vanilie. Linguanotto a scăpat din greșeală mascarpone în castronul cu ouă și zahăr, iar după ce a a constatat că amestecul este unul gustos, i-a spus soției proprietarului, Alba.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Cei doi au perfecționat desertul adăugând pișcoturi înmuiate în cafea, presărând deasupra puțină cacao și botezându-l ”Tireme Sù”, ceea ce s-ar traduce prin ”Ridică-mă”.

Ulterior, în variantele adoptate, unii bucătari au adăugat rețetei originale și lichior, dar formula omologată de Academia Gastronomică în 2010 a exclus alcoolul pentru ca prăjitura să poată fi servită și copiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News
NewsLetter

Pentru o sinteza cu cele mai importante evenimente economice ale zilei te rugam sa te abonezi la newsletter:

Citeste in continuare
Imobil de prestigiu situat pe strada Emanoil Porumbaru
  • {literal}{/literal} băi

De vânzare
2.600.000 €
Ultimele ştiri
De weekend
Curs BNR
1 EUR5.0835 +0.0012+0.02 %
1 USD4.3789 -0.0037-0.08 %
1 GBP5.8344 -0.0178-0.30 %
1 CHF5.4992 +0.0063+0.11 %

Curs BNR oferit de cursvalutar.ro

News.ro
Playtech.ro
APARTAMENT 2 CAMERE - FLOREASCA - GRADINA INTERIOARA - COMISION 0%
  • {literal}{/literal} dormitor
  • {literal}{/literal} baie

De vânzare
216.408 €
Cele mai citite