Lyft, American Airlines Group și Silicon Laboratories se află printre companiile care și-au exprimat nemulțumirea față de legile noi din Texas privind avorturile, armele și limitarea accesului la vot, un nou indiciu referitor la eforturile sporite ale unor firme de a-și semnala angajamentul pentru responsabilitatea socială, transmite Reuters.
Lyft și Uber Technologies au spus că vor acoperi toate taxele legale pentru șoferii companiilor de călătorie dați în judecată în temeiul unei legi care instituie o interdicție aproape totală a avortului, scrie News.ro.
Lyft va dona, de asemenea, 1 milion de dolari către furnizorul de servicii de sănătate pentru femei, Planned Parenthood, a declarat directorul general Logan Green pe Twitter.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
”„Acesta este un atac asupra accesului femeilor la asistență medicală și asupra dreptului lor de a alege”, a spus Green despre noua lege din Texas.
CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a scris pe Twitter ca răspuns la anunțul lui Green că compania sa va acoperi taxele legale ale șoferilor în același mod, mulțumindu-i lui Green că a luat inițiativa. Interdicția, care a intrat în vigoare miercuri, lasă aplicarea ei în sarcina cetățenilor individuali, permițându-le să acționeze în judecată pe oricine oferă sau ”ajută sau stimulează” un avort după șase săptămâni.

Aceasta poate include șoferii care, fără să știe, duc femeile la clinici pentru proceduri de avort.
Miercuri, CEO-ul proprietarului Tinder, Match Group, CEO și platforma rivală de întâlniri Bumble (, au declarat că înființează fonduri pentru a ajuta angajații din Texas care solicită îngrijiri pentru avort în afara statului.
Între timp, serviciul de găzduire a site-urilor GoDaddy a închis un site web anti-avort din Texas care a permis oamenilor să raporteze suspiciuni de avorturi.
Companiile au reacționat, de asemenea, la legislativul din Texas, care a adoptat versiunea finală a unui proiect de lege care interzice locurile în care se poate vota 24 de ore pe zi și care le oferă observatorilor de vot mai multă putere, văzută pe scară largă ca restricționând accesul la vot.
"Speram la un rezultat diferit pentru această legislație și suntem dezamăgiți de acest rezultat", a declarat un purtător de cuvânt al American Airlines, într-un e-mail.

Un purtător de cuvânt al Hewlett Packard Enterprise, cu sediul în Texas, a declarat: ”În calitate de companie globală cu 60.000 de membri, HPE încurajează membrii echipei noastre să se angajeze în procesul politic în care trăiesc și lucrează și să-și facă auzite vocile, prin advocacy și la cabina de vot".
Între timp, o lege care permite oamenilor să poarte arme ascunse fără niciun permis a intrat în vigoare în Texas miercuri.
”Analizând legea avortului, legea armelor sau legea votului, este o formă de justiție vigilentă, în care împuterniciți persoanele să aplice legea. A fost o săptămână grea în Texas și o precursoare a ceea ce va veni prin țară”, a declarat Tyson Tuttle, CEO al Silicon Laboratories, din Austin.