Omniasig VIG și UNIQA vor să acopere pierderile generate de eventuale erori ale șefilor Hidroelectrica. Limita este de până la 50 milioane euro

Omniasig VIG și UNIQA vor să acopere pierderile generate de eventuale erori ale șefilor Hidroelectrica. Limita este de până la 50 milioane euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 21 sep 2021

Omniasig Vienna Insurance Group și UNIQA Asigurări au depus oferte pentru furnizarea unei polițe care să acopere, în limita a 50 de milioane de euro, prejudicii provocate Hidroelectrica de eventuale erori de management, omisiuni sau predicții greșite ale membrilor Directoratului și Consiliului de Supraveghere ai producătorului de energie electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Polița a fost estimată la 1,975 milioane de lei pentru 12 luni.

În prezent, UNIQA Asigurări este asigurătorul Hidroelectrica pe această categorie de risc, D&O (Directors & Officers Liability).

Registrul Comerțului va avea un nou sistem IT. Licitația - aproape 140 milioane lei CITEȘTE ȘI Registrul Comerțului va avea un nou sistem IT. Licitația - aproape 140 milioane lei

Potrivit documentației licitației, polița va acoperi și cheltuielile de apărare, investigare și pentru experți de orice fel în limita a 1 milion de euro, precum și eventualele cheltuieli de refacere a imaginii/reputației, comunicare în caz de criză și relații publice, în limita a 100.000 de euro.

De asemenea, contractul de asigurare va acoperi cheltuielile de limitare a pierderilor sau cele de urgență în limita a 1 milion de euro.

Directoratul Hidroelectrica este condus de Bogdan Nicolae Badea, alături de Marian Bratu, Răzvan Ionuț Pataliu, Radu Cristian Pop și Cristian Vlădoianu.

Consiliul de supraveghere al companiei este format din Ioana Andreea Lambru, Daniel Naftali, Mihai Mihalache, Karoly Borbely, Cătălin Popescu, Carmen Radu și Cristian Nicolae Stoina.

Hidroelectrica a înregistrat în 2020 un profit net de 1,45 miliarde de lei la afaceri de 3,84 miliarde de lei, conform termene.ro.

Omniasig și UNIQA sunt asigurători din top 10.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
polita
administratori
conducere
răspundere
uniqa