Operațiune avizată: UniCredit Bank iese pe piață cu o nouă emisiune de obligațiuni

Știri   
Operațiune avizată: UniCredit Bank iese pe piață cu o nouă emisiune de obligațiuni

UniCredit Bank România va ieși pe piață cu o nouă emisiune de obligațiuni, de până la 650 de milioane de lei, cu scadența maximă de 7 ani, operațiunea, anunțată din martie de Profit.ro, fiind acum aprobată pentru lansare. Banca a împrumutat și anul trecut o sumă similară.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul italian Unicredit deține 98,3% din acțiunile UniCredit România, după ce a cumpărat și partea lui Ion Țiriac de 45% în 2014, în timp ce acționarii minoritari au scăzut cu deținerile la circa 1,7%, după ce banca a făcut niște răscumpărări pe care doar o parte le-au găsit avantajoase.

Urmărește-ne și pe Google News

Acum, banca va lansa o nouă  emisiune de obligațiuni negarantate, în valoare de maximum 650 de milioane de lei, cu scadența de până la 7 ani, în lei, cu rata dobânzii fixă sau variabilă și cu o valoare nominală maximă de 10.000 de lei per titlu.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
EXCLUSIV IFN propun plafoane de dobândă mai ridicate la creditele de consum: La DAE de 18% ne închidem CITEȘTE ȘI EXCLUSIV IFN propun plafoane de dobândă mai ridicate la creditele de consum: La DAE de 18% ne închidem

Obligațiunile vor fi listate la Bursa de la București, cea din Luxemburg sau din oricare altă țară din UE.

Banca a ieșit cu o astfel de emisiune chiar anul trecut, când își propusese să împrumute din piață 500 de milioane de lei, iar cererea ridicată a condus spre o sumă de 610 milioane de lei.

DOCUMENT De ce a intrat Carpatica Asig în faliment CITEȘTE ȘI DOCUMENT De ce a intrat Carpatica Asig în faliment

Emisiunea a fost structurată atunci pe trei clase, în tranșe de scadență de 3 ani, 5 ani, 7 ani, cu decontare bi-anuală și având dobânda cuponului variabilă, respectiv: ROBOR 6LUNI +0,65%,0,85% sau 1,05%, în funcție de scadență.

Titlurile, care au fost listate la Bursa de la București, au atras interesul a peste 30 de investitori instituționali, precum BERD, fonduri de pensii și de asigurări.

UniCredit Bank ocupa locul 5 după active la finele anului 2016, cu o cotă de piață de 8,3%, foarte apropiată de cea a Raiffeisen Bank, locul 4.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit bank romania
divident unicredit bank romania
repartizare profit unicredit bank