Orange Romania: Serviciul de plată de pe telefonul mobil va fi lansat în acest an

Orange Romania: Serviciul de plată de pe telefonul mobil va fi lansat în acest an
scris 9 mar 2016

Lansarea comercială a serviciului de plată de pe telefonul mobil al Orange Money va avea loc în acest an, au declarat pentru Profit.ro reprezentanții Orange Romania, liderul pieței de telefonie mobile.

Operatorul, care deține aproape integral Orange Money, și-a completat obiectul secundar de activitate cu “Alte intermedieri financiare (activități legate de distribuirea și răscumpărarea de monedă electronică)”, conform unei hotărâri a acționarilor din 19 februarie.

“Această modificare are legătură cu serviciul Orange Money, ce va fi lansat în cursul acestui an și va fi distribuit prin intermediul rețelei de magazine Orange Romania”, au declarat reprezentanții operatorului.

Anunțată pentru 2015, lansarea Orange Money a fost amânată pentru acest an, conform informațiilor publicate în exclusivitate de Profit.ro în septembrie 2015.

Prin Orange Money, clienții vor putea să plătească facturi sau să trimită bani altor utilizatori dintr-un cont care va fi asociat numărului de telefon. Firma va încasa un comision la fiecare transfer sau retragere a unei sume de bani.

Serviciul Orange Money este deja disponibil în mai multe piețe emergente.

În septembrie 2015, operatorul a suplimentat investițiile în Orange Money cu 6,73 milioane de lei, ajungând astfel la un total de 8,78 milioane de lei.

Asociații Orange Money sunt Orange Romania – 99,99% și Jean François Fallacher – 0,01%.

Orange este lider pe piața de telefonie mobilă din România, cu 10,18 milioane de clienți și venituri de 947 milioane de euro la 31 decembrie 2015.

Operatorul român este parte a grupului francez Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicații din lume.

Al doilea mare jucător pe piața telefoniei mobile, Vodafone România, a lansat în primăvara anului 2014 serviciul de plată de pe mobil M-Pesa.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
orange money
lansare
plati
telefon