Parlamentul a adoptat în doar două zile proiectul de lege privind achiziția sistemului de rachete Patriot

Parlamentul a adoptat în doar două zile proiectul de lege privind achiziția sistemului de rachete Patriot
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2017

Proiectul de lege privind achiziția sistemului de rachete Patriot a fost aprobat, marți, și de Camera Deputaților, după ce luni fusese votat de Senat. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat că până la 1 decembrie va fi semnat contractul cu SUA pentru achiziția rachetelor, urmând ca până la jumătate lunii viitoare să fie efectuată și prima plată.

Ca și la Senat, comisia de apărare a Camerei Deputaților a adoptat raportul de admitere a proiectului de lege privind achiziția sistemului de rachete Patriot în aceeași zi cu votul în plen al proiectului.

Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul de lege a fost aprobat prin susținerea tuturor partidelor politice și urmează a fi promulgat de președintele Iohannis.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

”Este, dacă vreți, dovada că atunci când discutăm de programele majore de înzestrare nu există probleme care țin de politică, ci există o singură politică și aceasta este politica națională în domeniul apărării. un program pe care noi ni l-am asumat și prin programul de guvernare, anume acela de a rămâne un Partener strategic credibil și foarte serios în regiunea Mării Negre și în zona NATO, dar mai ales în parteneriatul strategic pe care-l avem cu SUA”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, citat de News.ro.

Fifor a arătat că în cel mai scurt timp va fi semnat contractul cu guvernul SUA și va fi efectuată prima tranșă din plata sistemului.

”Până la 1 decembrie ne dorim noi să putem semna cu guvernul SUA scrisoarea de acceptare, care constituie și contractul propriu-zis pentru primul sistem, urmând ca în marja următoarelor două săptămâni să facem plata banilor pentru acest contract, plata pentru primul sistem”, a spus Fifor.

DOCUMENT Iulian Iancu i-a cerut lui Dragnea să reclame la CSAT liberalizarea exportului de gaze românești: \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Iulian Iancu i-a cerut lui Dragnea să reclame la CSAT liberalizarea exportului de gaze românești: "Mărește dependența de Gazprom"

Proiectul prevede achiziționarea, începând cu anul 2017, a șapte sisteme de rachete sol-aer Patriot - dintre care patru sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Aeriene și trei sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Terestre - și a echipamentelor aferente, în valoare totală de circa 3,9 miliarde USD fără TVA.

Primul sistem, pentru care a fost deja primită scrisoarea de acceptare de la partea americană, este în valoare de 764,78 milioane USD fără TVA și va fi contractat până la sfârșitul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
patriot
sistem
aparare
achizitie
lege
parlament