Peste 15.000 de români au ajuns de Rusalii la mare, aproape jumătate dintre ei venind din București

Peste 15.000 de români au ajuns de Rusalii la mare, aproape jumătate dintre ei venind din București
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 7 iun 2020

Peste 15.000 de români sunt cazați pe litoral, cifră care depășește așteptările turoperotorilor pentru minivacanța de Rusalii, când se anticipau că vor ajunge la mare în jur de 10-12.000 de turiști.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual CITEȘTE ȘI Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual

Cei mai mulți dintre turiști sunt veniți din București (aproape jumătate din total), iar pe locurile următoare se situează Brașov, Prahova, Iași, Argeș și Galați, potrivit datelor unui studiu realizat de agenția de turism online Litoralulromanesc.ro.

Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19 CITEȘTE ȘI Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19

Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă încă din luna ianuarie, dar pe perioada restricțiilor instituite de autorități în contextul pandemiei ritmul rezervărilor a fost mult diminuat.

„Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații

După ridicarea interdicțiilor de călătorie și, mai ales, după anunțul că litoralul urmează să se deschidă la 1 iunie, numărul rezervărilor a crescut exponențial.

TAROM introduce din iulie noi rute interne care să susțină repornirea turismului românesc CITEȘTE ȘI TAROM introduce din iulie noi rute interne care să susțină repornirea turismului românesc

Inițial, s-a estimat că în minivacanța de Rusalii vor veni la mare între 10.000 și 12.000 de turiști, însă numărul acestora a crescut rapid în ultimele zile, depășind 15.000 de persoane.

Interviu SARTO despre premium în Business - Andrea Catto, Commercial Manager pentru Europa de Sud la flydubai CITEȘTE ȘI Interviu SARTO despre premium în Business - Andrea Catto, Commercial Manager pentru Europa de Sud la flydubai

Cei mai mulți au venit pentru trei zile la mare, dar sunt și turiști (în special cei care au rezervat last minute) care petrec doar două zile într-o stațiune românească de la Marea Neagră.

Din datele centralizate, în această perioadă, de Rusalii, sunt deschise aproximativ 100 de hoteluri pe litoral, față de 380 anul trecut, în aceeași perioadă.

"Estimăm că, în medie, gradul de ocupare în hotelurile deschise e de 40-50%, dar sunt și unități de cazare care sunt ocupate la capacitate", a declarat Ionuț Nedea, directorul general al agenției Litoralulromanesc.ro.

Cei mai mulți dintre turiștii ajunși în aceste zile pe litoral, respectiv 46%, au venit din București. Din Brașov au ajuns 7,4%, din Prahova 5,8%, din Iași 5,6%, din Argeș 5,2%, din Galați 4,5%, din Cluj 3,5% și din Craiova 3,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
litoral
studiu