Alianța USR-PLUS ar putea avea candidat unic la alegerile prezidențiale. Cioloș: De principiu, mergem în această direcție

Alianța USR-PLUS ar putea avea candidat unic la alegerile prezidențiale. Cioloș: De principiu, mergem în această direcție
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2019

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, sâmbătă seara, că, de principiu, alianța USR-PLUS va avea candidat unic la alegerile prezidențiale din acest an și își propune să fie o alternativă care să formeze majoritatea parlamentară în 2020, transmite News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Vrem să facem mai mult decât să-i dăm la o parte pe cei care acum conduc, vrem să construim o alternativă reală și în următorii 10 ani să schimbăm România în bine și să o ducem acolo unde îi este bine. (...) Astăzi putem să anunțăm că această alianță există, o alianță care va avea reprezentanți în birourile electorale, în secțiile de vot, pentru că în PLUS în urmă cu câteva zile s-a înscris un europarlamentar. Deci pornim cu premise bune. Pornim cu 7-8 mii de membri la USR, cu peste 8 mii de membri la PLUS. Ne pregătim să adunăm semnături și sper să avem susținerea cât mai multor români care să ne dea credit să prezentăm o listă, care așa cum ați putut constata, e o listă cu oameni competenți, care vor ști să lupte pentru România în Parlamentul European”, a declarat Dacian Cioloș.

El a precizat că speră ca acesta să fie doar un prim pas pentru un proiect care să se împlinească la alegerile parlamentare din 2020, când vor putea să ofere o majoritate politică care să schimbe în bine România.

Teodorovici \ CITEȘTE ȘI Teodorovici "se întoarce la popor" pentru a face rost de bani la buget și mai aruncă o săgeată către bănci, de la care statul nu mai reușește să se împrumute

„Dacian Cioloș va fi cap de listă, vor continua apoi Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand și lista continuă astfel cum a mai ieșit în presă. E o listă în care avem competență și experiență politică consistentă de ambele părți, și asta este cel mai important”, a declarat și Dan Barna.

Întrebat dacă el este un om nou, Cioloș a răspuns: „Eu candidez pentru prima dată și îmi asum această candidatură până la capăt. Eu candidez pentru prima dată, dar vin cu anumită experiență inclusiv în activitatea guvernamentală”.

„Este probabil cea mai bună listă pe care a avut-o România după 89 încoace. Lista comună USR-PLUS este o listă a oamenilor competenți. Practic, România va avea în față opțiunea omenilor care ne-au făcut ani de zile de râs la Bruxelles, și noi considerăm că pe 26 mai PSD își va trimite europarlamentarii acasă, își vor face bagajele, pentru că lista comună USR-PLUS este o listă cum nu a mai existat în ceea ce privește calitate profesională și competență”, a mai declarat liderul USR, Dan Barna.

Apple a eliminat problema de confidențialitate a FaceTime și va redeschide aplicația de videochat săptămâna viitoare CITEȘTE ȘI Apple a eliminat problema de confidențialitate a FaceTime și va redeschide aplicația de videochat săptămâna viitoare



Șefii de campanie vor fi Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu.

Cioloș a spus că obiectivul alianței este ca, după intrarea în PE, să se îndrepte către un grup politic cu care au afinități și care să fie unul dintre grupurile puternice la nivel european.

Întrebat dacă alianța va avea candidat unic și la prezidențiale, Dacian Cioloș a răspuns: „O să ne gândim și la asta. De principiu, vom merge în această direcție și la prezidențiale și intenționăm să ne pregătim să avem cât mai mulți candidați comuni și la alegerile locale, în așa fel încât să dăm încredere românilor că putem oferi o alternativă politică”.

Teodorovici: Vom rambursa taxa auto mai devreme de iunie 2019 CITEȘTE ȘI Teodorovici: Vom rambursa taxa auto mai devreme de iunie 2019



Întrebat dacă el va fi candidatul la prezidențiale, Cioloș a replicat: „Eu cred că orice opțiune e deschisă în momentul de față“.

”Principiul agreat este cel al meritocrației. Ne propunem să oferim României cei mai buni candidați, pentru că România suferă de incompetență, rea credință și de persoane cu probleme penale. USR și PLUS va reașeza România în direcția europeană, va readuce decența în ceea ce înseamnă o guvernare normală”, a spus și Dan Barna.

El a spus că, potrivit sondajului IMAS comandat de USR, suma celor două partide la acest moment, fără efectul de bulgăre pe care îl are această alianță, este undeva la 20%. „Dar să fim realiști, acestea sunt sondaje, întotdeauna depinde de campania electorală”, a adăugat Barna.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian ciolos
plus; usr
dan barna
alianta 2020 usr plus
alegeri europarlamentare
alegeri prezidentiale
alegeri parlamentare
alianta electorala