Curtea Constituțională urmează să discute, miercuri, o cerere de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidențiale.
Potrivit unor surse, cererea este depusă de o persoană fizică, un jurist care a mai cerut anularea altor alegeri, nu de reprezentantul unui partid.

28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Potrivit calendarului electoral, în termen de cel mult 3 zile de la încheierea votării, cel mai târziu la data de 20 mai, ora 24:00, se pot formula cereri pentru anularea alegerilor pe motiv de fraudă electorală.
Pot contesta partidele și candidații care au participat la alegeri, printr-o cerere temeinic motivată și însoțită de dovezile pe care se întemeiază, conform Agerpres.
Până joi, BEC înaintează CCR dosarul cu rezultatele finale din turul doi al alegerilor prezidențiale. După primirea dosarului și soluționarea cererilor de anulare a scrutinului pentru fraudă electorală, instanța constituțională validează alegerile și publică rezultatul în Monitorul Oficial
Peste 11,6 milioane de români au votat pe 18 mai pentru a-și alege președintele pentru următorii cinci ani.

După numărarea tuturor voturilor, Nicușor Dan înregistrează 53,60%, iar George Simion 46,40%. Diferența dintre cei doi este de 829.589 de voturi.
În țară, Nicușor Dan conduce cu 55,16%, obținând 5.445.052 de voturi. Are cu peste un milion de voturi mai mult decât contracandidatul său, George Simion. În diaspora, liderul AUR s-a clasat pe primul loc, cu 55,86%, respectiv 912.553 voturi, adică 191.557 de voturi în plus față de contracandidatul său.