Așteptat să-și anunțe candidatura la prezidențiale, Cioloș merge la europarlamentare: «Îți dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?»

Așteptat să-și anunțe candidatura la prezidențiale, Cioloș merge la europarlamentare:  «Îți dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?»
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2019

Fostul premier Dacian Cioloș anunță că a decis să candideze la alegerile europarlamentare din acest an și precizează că planul său este reconstruirea României, având de gând să muncească pentru țara sa și acasă, și în Parlamentul European.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

„Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă, pentru că orice discuție care avea legătură cu acest subiect începea cu îngrijorarea celor din jurul meu: «Îți dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?» Nu o dată am analizat ce avem de făcut atunci când PSD și «analiștii» lor în simbrie vor începe să ne atace - pe mine și pe colegii mei - cu vorbele și manipulările lor otrăvite. Până în momentul în care mi-am dat seama că greșeam fundamental. Agenda acestor indivizi care au capturat țara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul, nu este și nu poate fi agenda noastră”, scrie Cioloș pe pagina sa de Facebook.

El precizează că România trebuie să fie o țară în care familiile să se bucure de viață și de prieteni, în care oamenii să aibă parte de normalitate, să poată avea încredere unii în ceilalți, să meargă cu satisfacție la serviciu, să aibă tragere de inimă și energie pentru o plimbare în parc sau pentru o piesă de teatru, să nu aibă serile otrăvite de țipete și de nevroze.

FOTO Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat pentru luare de mită și trafic de influență, în aceeași lojă la Ateneu cu președintele Comisiei Europene, Dăncilă, Iohannis CITEȘTE ȘI FOTO Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat pentru luare de mită și trafic de influență, în aceeași lojă la Ateneu cu președintele Comisiei Europene, Dăncilă, Iohannis

„Trebuie să începem să ieșim din ceața toxică pe care unii vor să o aștearnă peste țară. Cred că fiecare dintre noi are această responsabilitate pentru sine, pentru familia sa, pentru prietenii și vecinii săi. Fiecare dintre noi are datoria de a se trezi din coșmarul acesta și de a se implica fără teamă. Dezinteresul sau retragerea din fața acestor politicieni nocivi nu este o soluție. Pentru mine, alegerea de a candida la europarlamentare este un astfel de pas. După ce am înțeles că nu contează ce vor spune, că indiferent ce voi face oricum vor zice niște enormități și minciuni, am stat și am cugetat la ce ar fi mai bine”, subliniază fostul premier.

Dacian Cioloș precizează că are în spate o carieră în instituțiile europene din care a învățat și a înțeles cum funcționează Uniunea Europeană: „Nu sunt singurul român cu o astfel de experiență, dar sunt unul dintre cei care pot folosi această experiență la cel mai înalt nivel. Desigur, mulți vor spune că vreau să plec departe de țară, în cazul de față la Bruxelles. Dar nu este așa, iar în perioada următoare am să fac tot ce îmi stă în putință să conving cât mai mulți oameni de bunele mele intenții. România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenți, care să lupte pentru binele tuturor românilor – atât al celor rămași acasă, cât și al celor din diaspora”.

„Ca să facem țara noastră bine, e nevoie să punem la bătaie toată priceperea și toată energia noastră, pe toate fronturile. A fi europarlamentar nu înseamnă a-ți părăsi țara. Din contră! Iar planul meu e să începem să reconstruim România. Am de gând să muncesc pentru țara mea și voi face asta și acasă, și în Parlamentul European. Am decis să particip la înființarea unui nou partid, care să ofere electoratului român o nouă perspectivă politică. Sunt dator să pun toate atuurile mele la dispoziția partidului. Avem nevoie de tot ce putem oferi, începând cu primul test electoral, alegerile europarlamentare. De aceea, am decis să îmi depun candidatura în procedura internă a PLUS. Aș vrea să fie foarte clar: proiectul meu este în România. Altfel, nu ar fi fost nevoie să inițiez un proiect politic aici și aș fi fost de mult la Bruxelles sau în altă parte. Am inițiat PLUS pentru a lucra în România și pentru România. Iar candidatura la Parlamentul European se înscrie perfect în această logică. Noi, cei care credem că România trebuie să se schimbe și că se poate schimba, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru asta. E nevoie de curaj și de perseverență. Vă invit alături de noi, pentru că împreună putem schimba România”, încheie Cioloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolos
alegeri
europarlamentare