China va impune taxe anti-dumping pentru unele produse din oțel inoxidabil importate din UE, Japonia, Coreea de Sud și Indonezia

China va impune taxe anti-dumping pentru unele produse din oțel inoxidabil importate din UE, Japonia, Coreea de Sud și Indonezia
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2019

China a anunțat luni că va impune taxe anti-dumping pentru unele produse din oțel importate din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud și Indonezia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Tarifele cuprinse între 18,1% și 103,1% vor fi aplicate țaglelor din oțel inoxidabil și tablei laminate la cald produse de companii din Uniunea Europeană și state asiatice, măsura urmând să intre în vigoare pe 23 iulie, a anunțat Ministerul Comerțului din China, într-un comunicat, arată news.ro.

Decizia survine unei investigații anti-dumbing deschisă în luna iulie, în urma unei plângeri depuse de compania chineză de stat Shanxi Taigang Stainless Steel.

Pentagonul analizează potențialul SUA de a produce pământuri rare, în contextul războiului comercial cu China CITEȘTE ȘI Pentagonul analizează potențialul SUA de a produce pământuri rare, în contextul războiului comercial cu China

”Agenția de investigație a emis un decret final potrivit căruia există dumping în privința produselor investigate, care a provocat daune substanțiale industriei din China”, potrivit comunicatului.

Țaglele din oțel inoxidabil și tabla laminată la cald sunt folosite în special ca materie primă pentru fabricarea produselor din oțel inoxidabil laminate la rece sau utilizate la construcția de nave, containere, căi ferate, energie și alte industrii.

China, cel mai mare producător de oțel inoxidabil din lume, a produs 26,71 milioane de tone de produse din oțel inoxidabil în 2018, cu 2,4% mai mult față de anul 2017, potrivit Asociației pentru Oțel Inoxidabil a Chinei.

Țara a importat anul trecut 1,85 milioane de tone de produse din oțel inoxidabil, cu 53,7% mai mult față de 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
trump
taxe